vrijdag 24 november 2017

Zenuwachtig...

10 november. Voor de operatie had ik niet echt nagedacht over na de operatie. Ik schreef daar al eerder over. Maar als je me gevraagd had om 7 weken na de ingreep op een marktje te staan met mijn spullen had ik zeker gezegd: prima, dat gaat wel weer lukken. En nu is het zeven weken verder, ga ik morgen op reis. Naar mijn geboortedorp. Want in het huis waar mijn schoonmoeder zo liefdevol verzorgd is en mijn vader elke dag verwend wordt met een lekkere warme maaltijd wordt weer de hofdag gehouden. Ik ga er naartoe terwijl het eigenlijk misschien nog niet kan en ik ben er hartstikke zenuwachtig voor "-)


Het zal een bitterzoete dag worden. Want vorig jaar was ik er ook. Toen ontpopte mijn schoonmoeder zich als supergrappige wantjes-zonder-vingers verkoopster. We hebben zo gelachen die dag. Nog weken daarna hadden we het er over. Mijn vader assisteerde me in de kraam aan de andere kant. En die twee samen (!) het was hilarisch. Nu ga ik er weer heen. Ma is er niet meer en ik ben na haar overlijden ook niet meer in het huis geweest. Ja één keer om de verjaardag van pa te vieren maar dat was in het zaaltje.


Vandaag dronken we koffie in het Zuiderpark in Den Haag. We kregen wat spullen overhandigd van iemand uit Egypte. Daar zal ik op een ander moment een blog over schrijven. Verder dan dit adres ben ik nog niet geweest. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn om weer lang in de auto te zitten. De man gaat me er naartoe rijden. Hij helpt me ook om alle spullen naar binnen te brengen. Pa gaat me, net als vorig jaar weer helpen in de kraam met de verkoop. Ik laat de mensen bij hem betalen. Hij is onnavolgbaar goed in hoofdrekenen ;-)


Mijn zusje komt ook nog even kijken als ze zich goed voelt en een van mijn schoonzussen zal stand-by zijn voor als het niet gaat. Heb ik te veel pijn dan kan ik bij pa even rusten maar ik denk dat dat niet nodig zal zijn. Het is maar voor 3 uurtjes. De tijd zal omvliegen. Ik verheug me er heel erg op om iedereen uit mijn dorp weer te zien. En wie weet verkoop ik ook nog het een en ander :-) Toch zal het niet meer zo zijn als vorig jaar toen ma er nog was. Straks gaan we alle dingen alvast in de auto zetten zodat we morgen meteen weg kunnen rijden. Ik ben benieuwd! :-)

1 opmerking:

  1. ik hoop dat je een fijne dag zult hebben met herinneringen aan vorig jaar. wie weet is zo'n verzetje ook wel even lekker tussendoor sterkte Liefs Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen