donderdag 23 november 2017

Tijdsbesteding...

8 november. Ik beloofde jullie sjaals/cols te laten zien. Voor mijn operatie had ik alle wolletjes uit het huis bij elkaar gelegd en er patronen bij gezocht. Van sommig garen was er niet genoeg maar dan maakte ik combinaties. Van ander garen was er wel genoeg en maakte ik er alvast een beginnetje mee. Na de operatie, tijdens het revalideren zou er genoeg tijd zijn om te haken. Maar dat viel in de eerste weken nog vies tegen.


Uiteindelijk moet je soms gewoon aan iets beginnen. Dan heeft het geen zin om te wachten tot de zin komt. Als je geen zin hebt, maak je maar zin, was een van mijn moeders gevleugelde uitspraken :-) Ik begon er dus gewoon aan en ach als je eenmaal gestart bent, ga je door. Ik vind het nog steeds niet zo leuk als voor de operatie. Ik kan ook geen uren achter elkaar haken zoals voorheen. Maar zo tussen de bedrijven door kom ik toch nog een heel eind. Elke twee รก drie dagen is er wel een col of sjaal af. Het concept is niet heel erg verrassend en de patronen vaak hetzelfde maar dat is niet erg.


Voor de col hierboven en onder had ik niet genoeg rood garen. Maar nog wel een bolletje zacht oranjerood en dat heb ik samen gecombineerd. Ik verkoop geen sjaals/cols meer voorlopig. De reden heb ik een paar posts geleden uitgelegd. Misschien dat ik later nog eens van gedachten verander maar voorlopig maak ik ze alleen om weg te geven. Dat geeft me veel rust. Ik vertrouw er op dat er een mooi project langs zal komen om ze aan te doneren.


Ondertussen haak ik vrolijk voort. Gewoon omdat het kan en ik toch wat in handen wil hebben. Er liggen nog genoeg voorbereide werkstukken te wachten. Voorlopig ben ik nog wel even bezig. 
-
Patroontje van bovenstaand werkstuk: 3 stokjes, 3 lossen, 3 vasten, 3 lossen enz. Begin en eindig met drie stokjes voor de stevigheid. Op de terugweg haak je wel steeds de 3 lossen hetzelfde maar waar je eerst de stokjes haakte, haak je nu de vasten en waar je eerst een vasten haakte, haak je nu de stokjes. Zo krijg je een beetje zigzaggend patroontje. In het begin deed ik het vaak fout maar als je eenmaal een paar toeren gedaan hebt, gaat het vanzelf. 
-
Ondertussen, terwijl ik hier zit te schrijven, word ik kriegelig van een van de auto's of misschien is het de kraan die aan het werk is bij het huis naast de buren. Ik hoor al urenlang de piep van het achteruitrijden. Jullie kennen ze vast van vrachtwagens. Op een gegeven moment valt zo'n geluid je op en kom je er niet los meer van. Ergens anders in huis verder schrijven is even geen optie. Wifi doet het niet goed de laatste tijd. Er komt iemand naar kijken, maar nu nog even niet. Hier in mijn kamer heb ik nog net twee streepjes. Tijd om te stoppen dan maar. Ben ik ook meteen van die irritante piepjes af :-)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten