vrijdag 23 november 2018

Weer...

Zaterdag 3 november 2018. Wat een hagelbui was dat ineens van de week hè? Het bleef maar doorgaan en doorgaan. Ik heb maar een keer eerder zo'n heftige hagelbui meegemaakt en dat was jaren geleden in Frankrijk. De auto zag er uit als een golfballetje. Helemaal vol met putten en butsen. We waren op vakantie en het was de dag van de verjaardag van ons dochtertje. Omdat we een ijstaart gekocht hadden, wilden we snel naar huis omdat hij anders zou smelten. De auto moest maar even buiten blijven staan. Hadden we dat maar niet gedaan. Wisten wij veel hoe heftig het in de bergen tekeer kon gaan. 


Deze bui was ook behoorlijk heftig. Ik zag ruim een uur later, toen ik koffie ging zetten, op het dag van de schuur van de buren, nog steeds hagelstenen liggen. Het was gewoon wit. In de woonkamer was het niet wit maar zwart. 


De hagel was via de vieze schoorsteen naar beneden gekomen en zo op de houten vloer in de kamer geland. Links zie je een stukje van de schouw, rechts het kleed en in het midden op het hout allemaal stipjes. Dat zijn gesmolten hagelstenen.


Arme hortensia in de tuin. Die heeft het ook aardig voor de kiezen gekregen. Gelukkig is het aan het eind van het seizoen gebeurd en zullen binnenkort de blaadjes gaan vallen. Aan de gaten kun je zien hoe het er aan toe ging.


Een enorme hagelbui en later, toen ik in het dorp hier verderop was en een foto nam van het patroon wat ik al eerder liet zien, liep iedereen weer met de paraplu rond. Nog even over het patroon. Om de bomen op het vernieuwde plein zijn mooie roosters gelegd. Als je goed kijkt, zie je er een bladerpatroon in. Hier zie je ze van een afstandje. Ik maakte er al eens eerder een close-up van. Ik ben de laatste tijd meer bezig met patronen en vormen. Ik weet niet waarom maar ze vallen me gewoon op.


Na regen komt altijd weer zonneschijn en zo ook dit keer. Een mooie gelegenheid om ons tuinbankje te fotograferen. Het gaat naar een vriendin die graag zo'n bankje wil hebben. Ik heb hem over en dus mag ze hem komen halen als ze dat wil. Hier en daar moet er nog wel even een schroefje ingedraaid maar daarna kan hij weer jaren mee. Volgens mij wil ze hem gaan schilderen. Ik ben benieuwd :-)

Ik geloof dat ze hem wil schoonmaken en daarna schilderen in verschillende kleuren. Ik ben benieuwd. Ik maakte afgelopen tijd al weer aardig veel uren in de tuin. Achterstallig onderhoud en de eerste bladeren beginnen ook al weer te vallen. Ik zou de dagen wel vast willen houden maar zo werkt het helaas niet :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten