woensdag 21 november 2018

Bellen blazen...

Dinsdag 30 oktober 2018. Ik laat jullie vandaag iets zien wat ik eigenlijk al een poosje geleden had willen laten zien maar het kwam er steeds niet van. ik zag het ooit ergens langskomen op het www maar zoals dat vaak gaat, bleef het daarbij wegens gebrek aan tijd. Hoe komt het toch dat de dagen zo snel voorbij gaan? Ik sta steeds vroeger op en ga steeds later naar bed en nog zijn er te weinig uren voor wat ik allemaal wil doen in de dag. Vandaag laat ik jullie iets leuks zien. Het kan met kinderen maar het is zeker zo leuk om het in je eentje te doen. Wat heb je er voor nodig? 


Wit papier. Ik nam gewoon het papier uit de printer. Verder heb je nodig: afwasmiddel- verf- rietjes- water- een bakje om alles in te doen. Hoe doe je het? 


Meng afwasmiddel en verf. Voeg daarna water toe en roer ook dat weer goed door elkaar. Pak daarna een rietje en blaas mooie gekleurde bellen. Als er lekker veel zijn dan houd je het papier daarop zodat ze er in kunnen trekken. Daarna blaas je weer nieuwe bellen en doe je het opnieuw. Zo ga je door tot je het mooi genoeg vindt. Leg de papieren daarna ergens te drogen. Of hang ze aan de waslijn :-)


Ik gebruikte blauw sop en werkte met rode en blauwe verf. De bovenste foto is in de avond genomen, de roze overdag. Het roze is een beetje paarsig door het blauwe afwasmiddel. Het gaat om het idee. Ik ga er zeker nog eens mee aan de slag. Het was een leuk werkje om te doen. Bijkomend voordeel: het papier ruikt heel lekker :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten