dinsdag 13 november 2018

Vloerbedekking...

Woensdag 17 oktober 2016. De kamers in dit huis zijn, terwijl wij hier wonen, steeds veranderd van bestemming. Zo ook dit kleine logeerkamertje. Toen we hier kwamen wonen was het de kamer van middelste. Die woonde toen al op kamers maar kwam in het weekend met een tas vol vuile was naar huis en sliep daar dan. Later verhuisde hij naar een andere kamer en deelde die met zijn zusje als ze samen thuis waren. Ik maakte ik er een atelier van voor mezelf.. Met alleen een klein dakraam was dat geen ideale situatie. Maar de man hield kantoor beneden en voor de rest waren alle kamers bezet. 


De man veranderde van werk en was de hele dag van huis. Hij stelde voor om te ruilen. Hij boven en ik beneden. Hij zou er toch alleen in de avond zitten en dan maakte het niet uit hoeveel licht er door het raam zou vallen. Ik was er blij mee want ik liep toen al heel slecht en was vaak te laat beneden als er aan de deur gebeld werd. Dan waren de mensen al weer weg voor ik er aangekomen was. Ondanks het briefje bij de bel :-)


 In het Veluxraam zat een soort van plissé schuifgordijntje. Een beetje rare kleur bruin. Destijds even zomaar zonder al te veel nadenken voor een klein prijsje gekocht met het idee dat het later wel vervangen zou worden. Ook de groenige kantoorvloerbedekking lag er nog. Onverslijtbaar maar ook wel gedateerd en een beetje viezig want de kamer was ook nog een poosje als gym gebruikt. Aan het plafond is nooit een lamp gekomen en hing nog steeds een peertje aan een draad. Toen jongste verhuisde kwam zijn kamer vrij. Een veel grotere kamer met een geweldig uitzicht. De man pakte zijn bureau op en verschoof het een kamer verder. De kamer werd gym (ik zei het hierboven al)


Tot we besloten er een logeerkamertje van te maken voor de kleintjes. Zo gezegd zo gedaan. Ik stapte op de fiets naar de interieurwinkel hier verderop en zocht wat moois uit voor op de vloer. En meteen ook maar een nieuw gordijntje voor het Veluxraam. Een verduisteringsgordijntje omdat het hier nooit echt donker is. De vloerbedekking ligt er nu. Heerlijk zacht. En het is er ook fijn donker. Ik slaap er zo af en toe want het is de enige kamer in het huis die geluidarm is en donker bovendien. Soms heb ik wat in te halen. Ik heb zelfs een lampje op het ook en een lampje voor op het nachtkastje. Hoera! :-)

2 opmerkingen: