vrijdag 9 november 2018

Koffie...

Woensdag 10 oktober 2018. We zoeken nog steeds naar een ander huis. Of eigenlijk zoeken we niet naar een ander huis want dit is een fijn huis. We zoeken naar een andere omgeving. Groener, rustiger. Ergens tussen Alblasserdam en Wijk bij Duurstede. Tussen de Lek en de Merwede/Waal. Het valt allemaal nog niet mee want we hebben best een verlanglijstje. En bovendien een zeer verschillende smaak. We hebben geen haast.


We spreken meestal twee bezichtigingen op een dag af zodat we de tijd efficiƫnt gebruiken. Tussendoor eten we dan een broodje maar in dit geval gingen we koffie drinken. Twee afspraken op dezelfde middag in hetzelfde dorp maar met twee verschillende makelaars. Er was precies tijd voor een 'bakkie'.


Bij een eerdere zoektocht naar een huis in dit dorp, waren we er al langsgereden. Een mooie boerderij aan het eind van het pad en twee grote rollen ingekuild gras aan de weg bij het hek. Op de ene baal stond WC en op de ander Koffie. We hadden in allebei zin. We reden het pad op en werden ontvangen door de jonge boerin en haar kleintje van 1,5 jaar. Dat was meteen al leuk. Terwijl zij koffie maakte keken wij wat rond in de boerderijwinkel. Wat een lekkers en wat was het leuk neergezet allemaal. Streekproducten, alles lekker vers. Je kunt er zelf rauwe melk tappen dat deden we natuurlijk ook. Net als vroeger kookten we het eerst thuis. Het smaakte als vroeger.


Het praatje was gezellig, de boerin erg aardig, haar kleintje om op te vreten (heb ik niet gedaan hoor), en niet te vergeten was haar koffie heel erg lekker. We vertelden wat we aan het doen waren en dat we eigenlijk uit de buurt kwamen. Dat vond ze erg leuk. Ze kende mijn broertje en het bleek dat mijn vader er ook wel eens koffiedrinkt als hij aan het fietsen is. Hoe leuk is dat. In de zomer kun je er fijn aan het water zitten en in de winter aan een van de tafeltjes in de winkel. In de buurt is het er mooi fietsen. Zo lang het weer het toelaat is het zeker aan te bevelen om er eens te gaan kijken. Hier de gegevens. Riekjeshoeve, Brandwijksedijk 28a, 2974 LC Brandwijk. Ze hebben een FB pagina waar je meer kunt lezen over openingstijden, producten enz. Van harte aanbevolen :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten