zaterdag 7 april 2018

Zelfmaker (3)

Vrijdag 16 maart. Vandaag is mijn jongste kleinzoon 1 jaar geworden. We vieren het feest mee op afstand want hij woont aan de andere kant van de wereld. Zoals we het hele jaar op afstand alles zien van dit kleine jongetje (en zijn broertje) We hebben contact met elkaar via de telefoon. We zien foto's en filmpjes en constateren wat een grote vent hij aan het worden is. Er is vandaag blijdschap maar ook verdriet. Want we kunnen hem niet even knuffelen en voor hem zingen. En dat blijf ik moeilijk vinden. Het goede nieuws is dat ze voor mijn verjaardag naar Nederland komen. Hoera! :-)


Maar goed, daar vertel ik later wel over als het zover is. Voor nu een simpele zelfmaker. Ik maakte kleine kaartjes. Je kunt ze gebruiken voor een ATC project, visitekaartjes, kleine schilderijtjes of zo. Misschien weet je zelf nog wel iets leuks te verzinnen. Klein meisje trekt meestal gewoon een wit vel papier uit de printer en schildert met een (huis) schilderskwast en veel water. Ze maakt ware kunstwerkjes. Waarmee maar gezegd wil worden dat het niet uitmaakt wat je doet. Het is goed zoals het is. Ik kocht een nieuwe verfdoos bij de speelgoedwinkel bij mijn vader in het dorp. Niet dat ik er een nodig had maar ik vond de kleurtjes zo mooi.


De papiertjes kregen een kleurtje. Ik probeerde niet te netjes te werken maar dat vond ik best lastig. Ik tekende wat kleine tekeningen en voorzag die ook van een kleurtje. Daarna knipte ik ze uit (toen ze droog waren natuurlijk).


Vervolgens plakte ik ze op de geverfde kaartjes. Hier en daar schreef ik er nog wat bij. Een heerlijk werkje om te doen. Gewoon maar wat kliederen en zien wat er gebeurt. Loslaten. Laten komen zoals het komt. Niet streven naar perfectie. Ik weet van mezelf dat ik niet goed ben met verf. Ik kan niet tekenen en al helemaal geen mooie letters schrijven. Maar dat was helemaal niet van belang. Het was gewoon leuk om te doen.


Alle spulletjes staan hier nog op tafel. Wellicht dat ik straks gewoon weer verder ga. We zien wel....

2 opmerkingen:

  1. Ik vind ze prachtig! En onweerstaanbaar, zo’n verfdoos (en viltstiften en kleurpotloden). Geniet ze!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij bent echt veel en veel te bescheiden! Ik vind die kaartjes heel erg mooi. En wat de kleinzoon betreft, ik begrijp je verdriet volledig. Ik zou ons minimeneerke in geen 100 jaar meer kunnen missen. Voorlopig wonen ze nog vlakbij maar daar gaat ook verandering in komen en daar durf ik nog niet aan denken... en het is zelfs niet eens naar de andere kant van de wereld. Dat gaat wel een ontzettend fijne verjaardag worden dit jaar! Kan je alvast heel erg naar uitkijken. xxx

    BeantwoordenVerwijderen