zondag 8 april 2018

Chocolade...

Zaterdag 17 maart. Terwijl dochter en haar lief gingen skiën in St. Anton mochten wij op klein jongetje passen. 6 nachtjes bleef hij bij ons slapen. Wat een feestje was dat. Het is een lief ventje van twee jaar die je de oren van het hoofd praat. Hij is dol op knuffelen en voorlezen en helpen met huishouden. Met het vullen van de wasmachine bijvoorbeeld. En met het maken van koffie. Hoe fijn was dat. Na twee keer oefenen wist hij precies hoe het moest. Na het koffiedrinken pakte hij het kopje en zette het meteen in de vaatwasser. Oh, dacht ik steeds..... dit is de ideale man in miniatuur uitvoering. Dat belooft wat voor later.


Jongetje is gek op alles waar een stekker aanzit. De stofzuiger, lampen, de vaatwasser, de wasmachine. Hem vragen of hij een apparaat aan wil zetten brengt hem steevast tot een glimlach van oor tot oor. Op zijn manier stofzuigde hij de keuken elke dag wel een keer of twintig. Het is hier nog nooit zo schoon geweest. Hij kon ook zomaar een poos voor het raam staan en naar buiten kijken naar wat zoal langskwam hier. De bus, vrachtwagens, bestelbusjes, werkbusjes, auto's, motoren, brommers, fietsen en wandelaars. Eerst noemde hij alles auto maar na even oefenen kende hij alles bij naam. Zo grappig hoe snel zo'n kleintje dat leert. Het allermooist was het als de brandweer, politie of ziekenwagen langskwam. Oh dat geluid!!

Toen papa en mama hem weer op kwamen halen waren daar van beide kanten (hem en mij) tranen met tuiten. Wat vervelend dat hij weer ging. Maar ja, zo gaat dat. Tot de volgende keer dan maar. Dan kom je vast weer logeren lieve kleine man. Voor mij was er als bedankje en troost een plak chocolade. Ach, en dat is lief van zijn mama.

De dag erna sprak ik hem nog even via FaceTime. Hij wilde me wat laten zien. Zijn nieuwe pyjama. Hij is behalve op stekkers en apparaten ook dol op nieuwe pyjama's.  Met boeven erop. En boeven horen in de gevangenis had zijn mama hem verteld. En wie brengt de boeven daar naartoe? Juist ! De politie. Hij deed nog even de sirene van de politieauto na en toen ging hij weer. Dag lieverd! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten