donderdag 5 april 2018

En het gaat maar door....

Ik heb weer wat sjaals en cols aan jullie te laten zien. Als eerste iets van garen dat jullie waarschijnlijk zullen herkennen van eerdere foto's. Ik had 7 dezelfde bollen garen. Och waarom toch?  Ik heb nog steeds weinig energie en daarom greep ik terug op eerdere patronen. Alles gaat naar het goede doel als er zich een aandient. 


Hier kun je de steek wat beter zien. Twee recht, twee averecht, twee recht en de toer eindigen met 1 recht. Volgende naald gewoon weer twee recht, twee averecht, twee recht en uiteindelijk eindigen met 1 recht. Detailfoto hieronder.


De omslagdoek (links op de foto) begon ik met 1 steek en maakte steeds aan het begin van elke toer een steek bij. Tot het garen op was (3 bollen) Daarna afgehecht en aan de rechte bovenkant een rijtje vaste gehaakt voor de stevigheid en meer draagcomfort.


Hieronder zie je dan wat je uiteindelijk van dat garen kunt maken. Best een leuk stapeltje toch? Ik ben blij dat ik niet meer hoefde te breien met dit garen. Ik moet er van niesen. Er zit dus iets in waar ik gevoelig voor ben. Eerder had ik daar geen last van. Het is gekomen na de medicijnvergiftigingen na de operatie. Misschien heeft het daar mee te maken?


De stapel hieronder kreeg ik van een van mijn leerlingen. Ze had grote plannen maar daar kwam niets van terecht en ik kreeg het garen. Vijf dezelfde bollen. Gelukkig ook hetzelfde verfbad. Dat vertel ik altijd al op les 1 dat ze daar op mogen letten.


Twee van de bollen van honderd gram werden gebruikt voor de col hieronder. Lekker warm ondanks de vele gaten.


Ik bedenk me nu dat ik 7 (!) dezelfde bollen had want er waren er nog vijf over. Ik zie het ook op de foto hieronder. Oh dear! Gaat het allemaal goed hier :-)


Twee en een halve bol garen (250 gram) werd gebruikt voor een tweede col. Deze vroeg iets meer garen. Dat had te maken met het patroon denk ik.


O o het wordt een rommelig verhaal dus laat ik de foto's maar voor zichzelf spreken. Zeven bollen paars garen à 100 gram per bol was genoeg voor het maken van vier cols. Hieronder zie je de stapel. Hoe ik het precies verdeeld heb maakt ook niet uit toch. Ik gebruik gemiddeld 200 gram en haak met naald nummer vijf.


Alles ligt inmiddels bij de andere warme wolletjes. Te wachten op nieuwe eigenaren :-)

1 opmerking: