donderdag 19 april 2018

10 vragen aan mezelf (4)...

Vrijdag 6 april. Ook deze maand stel ik mezelf weer tien vragen. Voor jullie leuk om te lezen. Om mij een beetje op een andere manier te leren kennen. Misschien is het leuk als jullie deze vragen ook aan jezelf stellen? Of nog beter.... misschien wil je er 1 vraag uitkiezen en die bij de reacties beantwoorden? Niet verplicht hoor :-) Oké, hier gaan we:


 1. Welke drie vakken vond je het leukst op school? Ik vond lezen heel leuk. Nog steeds trouwens. En geschiedenis vond ik ook fijn. Vaderlandse geschiedenis wel te verstaan. Gelukkig had ik altijd onderwijzers die buitengewoon goed konden vertellen. In het vervolgonderwijs vond ik de lessen bewegen en drama fijn.

2. Welke drie woorden omschrijven jou het best. Oei, dat is een lastige om dat van je zelf te zeggen. Ik denk dat ik wel een doorzetter ben,  optimistisch en misschien ook dat ik behoorlijk introvert ben.

3. Welke drie dingen doe je op de computer? Misschien moet ik de vraag veranderen want ik doe veel op de computer. Daarom wat doe ik het MEEST op de computer? Bloggen natuurlijk. Mijn lust en mijn leven. Ook zet ik de advertenties voor mijn winkeltje op Marktplaats via de computer en ik schrijf er verhaaltjes voor de kleintjes om ze voor te lezen als ze hier zijn. Ooit maak ik er boekjes van. Het eerste is bijna klaar.

4. Hoe vervoer je jezelf over het algemeen? Op dit moment loop ik, kan ik niet fietsen en rijd ik met de auto als de rit niet langer dan een uur duurt. Ik hoop dat dat binnenkort anders zal zijn. Dat hoop ik echt want ik voel me behoorlijk beperkt nu. Teer punt. Gaan we het verder niet over hebben nu.


5. Wat verzamel je? Hahahaha. Wat verzamel ik niet kan ik beter zeggen. Ik verzamel boeken, mooie papiertjes, allerlei reutemeteut. Nou, jullie zien het hier regelmatig langskomen toch?

6. Welke hobbies had je als kind? Heel veel. Ik verveelde me werkelijk nooit. Ik zal er een noemen. Op zondagmiddag als mijn vader en moeder een 'dutje' deden knipte ik recepten uit reclamefolders. Of ik schreef ze over. Zo maakte ik mijn eigen kookboeken. Ik maakte ook kranten. Met nieuws uit het dorp. Waar gebeurd of verzonnen. Ook met een kookrubriek er in natuurlijk. Koken deed ik nooit. Mijn moeder was de baas in de keuken. Wij moesten ons daar vooral niet laten zien. In mijn huwelijkse leven ben ik de schriften gaan gebruiken en ik heb ze nog steeds. Zo leuk! :-) Ik zie mezelf nog zitten op die zondagmiddagen in het huis onder aan de dijk.

7. Wat zou je nog willen leren? Ik zou nog graag een nieuwe taal willen leren. Russisch bijvoorbeeld. En ik zou beter Arabisch willen kunnen spreken. Het begint te vervagen omdat ik het te weinig oefen.

8. Wat is je vroegste herinnering? Ik moest van kleine stukjes papier een propje maken en dat vervolgens op een tekening plakken. Het was een sneeuwman als ik het me goed herinner. En aan mijn vriendje van toen. Die klom in de boom en viel er uit. Hij bleef doodstil liggen en er was veel bloed. Het viel gelukkig mee. Ik was denk ik een jaar of drie.


9. Hoeveel boeken heb je? Wat een onmogelijke vraag is dat zeg. Ik heb er veel. Honderden denk ik. Misschien wel meer. De boekenkasten staan ramvol. Overal liggen stapels. Het zijn er echt heel veel.

10. Hoeveel daarvan zijn kookboeken? Oei, dat is ook een lastige. Meer dan honderd zijn het er zeker wel. Ik lees ze eerst als boek en daarna gebruik ik ze daar waar ze voor zijn.

Zo, dit zijn zo weer wat vragen die ik mezelf stelde. Ik vind het een leuk projectje om zo eens stil te staan bij een en ander. Volgende maand weer tien vragen aan Tien ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten