maandag 2 april 2018

10 vragen (3)...

Woensdag 7 maart. Elke maand stel ik tien vragen aan mezelf. Zo ook deze maand. Hier komen ze:

1. Hou je van dieren? Jazeker hou ik van dieren. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar heel veel dieren waren en vond dat heerlijk. Ik hou alleen niet van reptielen en kikkers. Wel van honden en katten.
2. Ben je creatief? Ik heb een hekel aan dat woord en vind het nooit leuk als mensen me creatief noemen. Het voelt voor mij alsof het me toevallig komt aanwaaien. Voor mij is het heel hard werken, proberen, opnieuw proberen en nog eens opnieuw. Soms maak ik dan wat moois. Veel vaker niet. 
3. Ben je sportief? Dat is een lastige. Ik ben nog volop aan het revalideren, dus in die zin zou je me sportief kunnen noemen. Toch zou ik mezelf zo niet willen noemen. Ik beweeg wel graag maar meer in het dagelijks leven. Gedurende de dag dus. Van het moment dat ik opsta tot het moment dat ik naar bed ga. Rustig aan en met niet teveel hollen of stilstaan. Tegenwoordig met de nodige pauzes ;-)
4. Welke drie dingen lust je niet? Ik lust eigenlijk alles wel. Ik ben opgevoed met het idee dat je alles in je leven moet proberen te leren eten. Mijn voorkeur gaat niet uit naar andijvie, postelein en schaal/schelpdieren.
5. Welke 3 dingen zou je willen veranderen in de wereld? Oei. Dat is ook een lastige. Ik kan wel een lijst van honderd dingen opnoemen. Ik zou graag willen dat mensen wat vriendelijker voor elkaar zouden zijn. En ook de invloed van social media en tv/radio wat minder belangrijk willen maken. Ten derde dat mensen (ook al leven we in een land waar je alles moet kunnen zeggen) eens wat beter na zouden denken eer ze hun mond opendoen. Eigenlijk pleit ik dus voor rust en matigheid. Alles is zo 'overspannen' tegenwoordig. Ik had veel andere dingen willen en kunnen kiezen maar dat is me allemaal te groot en veelomvattend. 


6. Welke drie dingen staan er altijd op je boodschappenlijstje? Brood, fruit en groente.
7. Waarom beantwoord ik deze vragen? Ha, dat vraag ik mezelf ook af. Misschien wel omdat ik het leuk vind om over sommige dingen na te denken. Ongebruikelijke dingen. Dingen waar je normaal gesproken niet bij stilstaat :-)
8. Wat vind je het lekkerst op je boterham? Oude (brokkel) kaas. Heerlijk!
9. Wat vind je de lekkerste pizza? De pizza die ik zelf maak. Dan weet ik wat er in en op zit. Dat verschilt per keer. Het is maar net wat er voorhanden is.
10. Waar ben je opgegroeid en kom je er nog wel eens? Een makkelijke laatste vraag. Als je hier een poosje leest, weet je waar ik ben opgegroeid. Ik praat vaak over de polder van mijn jeugd. En hoewel ook die polder niet meer dezelfde is als toen, mag ik er nog graag komen. Zolang mijn vader leeft, is dat ongeveer elke week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten