zondag 24 december 2017

Weer een mini-stapje verder...

Maandag 18 december. Vandaag begon ik de dag lekker uitgerust. Gisteren was een echte relaxdag. Samen met de man was ik lekker rustig thuis. Wat lezen, lekker uitgebreid koffiedrinken, wat babbelen tussendoor..... ja het was een fijne dag. 


Daarom kon ik vandaag voorzichtig weer een nieuwe stap maken. Nu de zware oefeningen van de therapie voorlopig even voorbij zijn heb ik wat meer energie. Ik pakte vandaag de stofzuiger om boven te zuigen. Dat was me in de voorgaande drie maanden niet gelukt. Wat fijn om weer een 'overwinning' te vieren.


Echt, ik doe tegenwoordig dingen waar ik vroeger niet bij nadacht. Ik deed ze gewoon omdat dat er nu eenmaal bij hoorden. Dingen zoals strijken, stofzuigen, vaatwasser in en uitruimen, wassen en boodschappen doen zijn niet echt favoriet maar nu ik er na lange tijd weer mee aan de slag ga voelen ze als een overwinning. Steeds een kamer, daarna even rusten en zo was ik aan het eind van de ochtend klaar met stofzuigen.


Na de lunch ruimde ik beneden de rommel van het weekend op en bereidde ik vast een ovenschotel voor vanavond. De man is de hele dag onderweg en heeft geen idee wanneer hij thuiskomt. Dan is zo'n ovenschotel het makkelijkst. Op het moment dat hij van de snelweg afgaat, belt hij even en zet ik de oven aan. Dan kan hij zo aanschuiven als hij thuis is. Ik laat vandaag weer wat delen van de adventskalender zien. Ik won hem ooit bij een blog. Ik vertelde daar al eerder over.


De foto hierboven vond ik terug in de krochten van het fotobestand van de computer. Ik maakte de kerstsokken als afscheid voor mijn vriendinnen van de quiltgroep in mijn vorige woonplaats. Lang heb ik het volgehouden daar nog elke maand naartoe te gaan maar op een gegeven moment ben ik er mee gestopt. Niet echt de mooiste foto van allemaal maar ik wilde ze toch even laten zien aan jullie.

1 opmerking:

  1. Ik wens je liefdevolle eindejaarsdagen toe en een nieuw jaar met vele overwinningen.

    BeantwoordenVerwijderen