woensdag 24 februari 2021

Zullen we...?

Zullen we een sprintje trekken? Even samen snelheid maken? Nee, niet letterlijk natuurlijk. Ik bedoel het meer in de zin van dat ik zeg maar de snelheid maak en jullie alles in één keer kunnen lezen? Het Januari journal is af en het is een lijvig boekwerk geworden. Het was superleuk om te doen. Om te schrijven, te plakken en knippen en zelfs het schrijven hier en nog een keer beleven van alles was een feestje. De laatste pagina's van de maand laat ik in dit blog zien. Daarna gaat het boek dicht en berg ik het op bij de rest. Lang heb ik getwijfeld of ik mijn februari journal ook zou uitgebreid zou maken, het is namelijk best veel werk maar heb besloten het toch te doen. Wordt dus vervolgd. Maar weer net op een andere manier. Ik was gebleven bij dag 27. Het was een koude druilerige dag en niet echt aangenaam weer om buiten te zijn. We aten 's avonds zuurkool met worst. Dat soort weer dus! De dingen van alle dag passeren wat. Het is niet echt noemenswaardig er hier iets over te vertellen.Ik vouwde een constructie van gewoon knutselpapier van de Hema. Eigenlijk wilde ik iets anders maken maar dat mislukte. Dit was de uitkomst. Eigenlijk niet mislukt maar gewoon anders. Schilder Bob Ross zou zeggen: een happy accident. Mooie tags werden weer gemaakt van restjes karton en ik vond een leuke stempel van een veertje die ik gebruikte voor als decoratie.
Dag 28. Ik lees terug dat ook deze dag een druilerige dag was en dat ik daarom maar veel in huis poetste. Een andere reden was dat we de hele dag slecht tot geen internet hadden. Ik las die dag veel mooie gedichten (nationale gedichtendag) en werd daar erg gelukkig van. Voor mijn pagina gebruikte ik een geweven kleedje van papierstroken die hier op tafel lagen. Met washi tape maakte ik er een gezellig randje omheen. Een leuk vouwsel (basisvorm origami) van aan een kant bedrukt papier plakte ik half over het kleedje. De witte binnenkant gebruikte ik om te schrijven. Een gezellig koffiekopje maakte het geheel af.
Dag 29. Een dag met een harde wind uit west- noordwest. Het regende vrijwel de hele dag. En dus poetste ik het huis en deed ik verder niet heel veel vermeldenswaardigs. Ook de pagina van deze dag hield ik simpel. Twee rechthoeken van dezelfde afmeting. De eerste plakte ik plat op de ondergrond. De tweede vouwde ik (ongelijk) dubbel en plakte die met de zij- en onderkanten daar bovenop. Zo ontstonden twee zakjes die ik wat versierde met washi tape.
Zaterdag 30 januari. Oh als ik daar nog aan denk... Wij verhuisden in heel korte tijd naar dit huis. Binnen 14 dagen moest ik alles regelen. Verhuizer, dozen, stickers enz enz. Van dit huis was alleen de slaapkamer klaar. De rest moest nog gebeuren terwijl we hier woonden. De meeste verhuisdozen werden in de kelder en op zolder gezet onder het motto: dat zien wel later wel. Door de loop van de tijd konden we er steeds wat tussenuit vissen en terugzetten in de daarvoor bestemde kamer. Met als gevolg een ongekende chaos in de kelder. Daar ben ik 30 januari aan begonnen. Om dat op te ruimen en uit te zoeken. Als ik er nog aan denk.... pfft. Het werd een meerdaags project. Zal ik het daar maar bij laten. Inmiddels ziet het er keurig netjes uit. De pagina voor deze dag hield ik simpel. Een simpel zakje met daarin een tag en in het grootste zakje stak ik mijn verslag van de dag. Geschreven op het restje papier wat over was.
De laatste dag van de maand. 31 januari. De maand is omgevlogen. Ik maakte en schreef wat verjaardagskaarten en deed die in de brievenbus. Er is in dit dorp maar 1 brievenbus en dus kom je onderweg daar naartoe nogal eens een dorpsgenoot tegen. Het was droog en ondanks dat er een harde wind stond was het fijn even buiten te zijn. Verder was het een zondag met wat lekkers bij de koffie, de open haard aan en een mooi vers nieuw dik boek. Meer heb ik niet nodig om gelukkig te zijn. Ik vertelde al vaker dat ik uit een familie van 'schrijvers' kom. Een familie die graag dingen vastlegt en documenteert. Daar voegde ik dit journal aan toe. Ik ga een mooi lint zoeken en dan berg ik het op bij de rest. En begin ik morgen aan een nieuw hoofdstuk. De maand februari. Dagdag!

2 opmerkingen:

  1. oh dus er volgt nog een maand knap om elke keer weer iets nieuws te verzinnen.

    BeantwoordenVerwijderen