zaterdag 20 februari 2021

Dag 22...

Oh, dit was ook weer een dag waarop veel gebeurde wat ik eigenlijk al weer een beetje vergeten was. Ik lees terug dat ik best boos was om het bevriezen van de kinderbijslag. De besparing wordt geinvesteerd in het op orde brengen van de zaken bij het UWV en de Sociale Verzekerings Bank. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro. Oh en ik was ook boos om het nieuws omtrent Artis. Die zitten serieus in de problemen door Corona. 60.000 per dag verlies. Ik kwam als kind zo graag daar. Ik lees verder ook dat ik eerst maar eens een flink eind ging wandelen. Misschien wel om stoom af te blazen. Het was lekker weer en het had 's nachts gevroren. Dat zal zeker geholpen hebben om af te koelen denk ik zo maar. Terug naar de pagina in mijn dagboek/journal. Die was al klaar voor ik me realiseerde dat ik er geen stap voor stap foto's van had gemaakt. Iets wat jullie zo leuk vinden. Nou ben ik de beroerdste niet en heb ik dat alsnog gedaan. Met een papier uit een tijdschrift. A 4 formaat. Mijn journal is A5. Dan heb je een beetje idee van de afmetingen. Het maakt niet uit hoe groot je papier is. Als je maar begint met een rechthoek.
Leg het papier horizontaal voor je neer. Dan vouw je de punt naar boven. Kijk maar goed naar de foto, dan zie je het wel.
Je hebt nu twee punten naar boven. Soort van naast elkaar. Kijk goed of ze even lang zijn. Je kunt nu nog corrigeren.
Vouw nu de zijkanten naar elkaar toe. Iets overlappen want straks ga je ze, net als de kleine envelopjes eerder, in elkaar steken.
Zoals je hier ziet. Onderkant even vastplakken en als je dat fijn vindt kun je ook de in elkaar gestoken puntjes vastplakken. Je hebt nu twee royale plaatsjes om te vullen. Ik maakte voor de voorste opening een leuke tag en in het achterste grotere vak stak ik een papiertje met daarop de dingen van de dag. Er was veel om over te schrijven. Zie boven! Er was veel ruimte voor nodig, haha. Een mooie bloem maakte het geheel af.
En dat zag er dan zo uit. Een mooie ondergrond hielp natuurlijk wel mee om het er leuk uit te laten zien. Het is echt tof om zo'n journal te maken. Hebben jullie er ervaring mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten