dinsdag 16 februari 2021

Dag 17 en 18...

Langzaam maar zeker begin ik een klein beetje in te halen hier. Ik moet nog een maand en dan ben ik weer bij om het maar even zo te zeggen. Niks erg hoor! De dingen die ik meemaak vergeet ik niet zo snel en de pagina's in mijn dagboek zijn ontzettend leuk om te maken. Soms een uitdaging! Soms is het bijna geen moeite. Vandaag weer twee pagina's om aan jullie te laten zien.
De linkerbladzijde, de dag van 17 januari was heel snel klaar. De ondergrond was zwart met wat witte bloemen daarop. Ik besloot dat thema door te zetten. Een taartkleedje werd als ondergrond gebruikt en de notities voor die dag schreef ik op een papierrestjes boekje zoals ik eerder liet zien. Alleen heb ik dit keer de papiertjes gelijmd en de bovenkant gestempeld. Het gaf net een ander effect als met de nietjes.
De rechterpagina (18 januari) was zo mogelijk nog makkelijker van ondergrond. Wit met zwarte pijlen. Dit keer gebruikte ik een roze papier uit de stapel die ik van mijn vader kreeg. Ik vouwde het papier horizontaal in drieën en vouwde daarna de bovenkantjes naar binnen tot aan de vouwlijn. De onderkant vouwde ik omhoog maar omdat het nogal dik papier was heb ik het even wat weggeknipt aan de zijkanten. Heb je dunner papier, dan is dat niet nodig.
Hier kun je zien hoe het papier dichtgevouwen is. Dus links over rechts (andersom mag ook hoor) en de onderkant naar boven. Vastlijmen spreekt voor zich denk ik.
Ik maakte twee leuke tags met zoals altijd weer de ondergrond van dunne karton en versierd met uitgeknipte plaatjes uit een tijdschrift. Ik denk dat deze uit Flowmagazine komen. Op de achterkant plakte ik lijntjespapier uit een oud schoolschrift om de dingen van de dag te noteren.
Al met al ben ik tevreden over deze pagina's. Het is leuk om steeds een nieuwe manier te vinden om alles te noteren. Even een rustpuntje aan het eind van de dag. Een moment van reflectie voor je gaat slapen. Zo ga je rustig over van de drukke dag in de stille nacht.

2 opmerkingen: