vrijdag 12 februari 2021

Mooi papier..

Het nieuwe jaar geeft energie. Hier en daar heb ik wel eens een dipje (zoals gisteren) maar overall gaat mijn energiepeil gestaag omhoog. Dat komt ook door het kleine dorp hier in de mooie Betuwe. Er worden weinig eisen aan je gesteld. Hier zijn geen wedstrijdjes mode, kappers, nagelsalons, eettentjes en veel van waar de mensen in de randstad mee bezig zijn. Ik deed daar nooit aan mee, maar het kostte gek genoeg veel energie om dat voor elkaar te krijgen. Hier zijn de mensen daar totaal niet mee bezig en al helemaal niet nu tijdens de lockdown. Hoe fijn is dat voor type's als ik? Ik merk echt dat nu de drukte uit mijn hoofd weg is, er allemaal nieuwe ideeën boven komen drijven. Wat heb ik dat gemist. Heerlijk!
Zo maakte ik ooit al eens eerder zelf papier. Je weet wel met zo'n bak water en dan dat gekledder met een zeef en zo. Dat was niks voor mij. Nou, niet helemaal niks want ik wil het nog wel een keer proberen met bloemenzaden er in. Dus dat je zo'n papiertje in de grond kunt stoppen en dat er dan bloemen gaan groeien. Wie weet...
Deze keer pakte ik het anders aan en hield ik het droog (grapje). Er ligt hier een hele stapel tijdschriften. Daar knip ik plaatjes uit. Of gewoon stroken papier van een bepaalde kleur. Ik bewaar ze in een bakje en als het bakje vol is doe ik er wat mee. Dat er wat mee doen was al weer even geleden en er was een behoorlijke voorraad. Hoog tijd dus! Ik nam een vel A4 kopieerpapier. De liefste aller mannen had nog een stapeltje gebruikt papier liggen; klaar om weggegooid te worden. Prima geschikt voor mijn project. Ik lijmde het papier op de ondergrond en maakte er een mooie collage van. Van de collage maakte ik wat printjes zodat ik die later weer kan gebruiken in een nieuw journal/dagboek. De moedercollage gaat in een map want wie weet gebruik ik ze later nog eens.
Het was een superleuk werkje om te doen. Ik werd er helemaal zen van. Nog meer dan ik al was? Haha, ja nog meer. Geef mij wat papier, een schaar en wat lijm en je hebt geen kind meer aan me.

1 opmerking:

  1. En dat heb ik nou met lapjes. Heerlijk om zomaar even lekker bezig te zijn en dan blij te kunnen zijn met het resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen