maandag 22 februari 2021

Dag 24...

Mijn oude vader is zijn boekenkast aan het opruimen. Wat hij niet meer wil komt naar mij. Daar vertelde ik al eerder over. Tussen de boeken vond ik een schriftje van mijn opa. De vader van mijn moeder. Hij schreef elke dag over de dingen van de dag en besteedde daar dan vijf regels aan. Mijn familie schrijft alles op. Van jaren en jaren is er van alles vastgelegd. Mijn broer en zus hebben er geen belangstelling voor, dus komt alles naar mij. Gelukkig woon ik in een kast van een huis, dus het ligt me allemaal niet in de weg. Hoewel.... de boekenkast staat op instorten maar er is nog geen geld voor een nieuwe. Het moet nog maar even. Maar goed... In de vijfregelberichtjes van opa staat dus ook elke dag de temperatuur vermeld. Vond ik zo leuk! Daarom begin ik daar vandaag ook mee. Het was vandaag 2 graden en er stond een zuid zuidoosten wind. Samen met mijn middelste kind ben heb ik een wandeling gemaakt. Het was een emotioneel moment want dat was in geen jaren meer gebeurd. Eerst kon het niet door de pijn, daarna niet vanwege de revalidatie, daarna was er de verhuizing maar nu, nu deden we het. En het was zó leuk! Dat schreef ik dus vandaag in mijn journal. En natuurlijk probeerde ik dat weer op een zo creatief mogelijke manier te doen.
Daarvoor nam ik een vel A4 papier. Dat vouwde ik in de lengte dubbel. Daarna vouwde ik de vier punten naar binnen. De twee aan de bovenkant net wat anders als die aan de onderkant. Kijk maar naar het plaatje, dan zie je het.
Nadat de hoekjes naar binnen zijn gevouwen, vouw je het papier langs de lengte weer dicht. Zoals je op de foto kunt zien. Nog 1 laatste stap is nodig...
Leg daarvoor het papier met de lange kant naar rechts voor je op tafel en breng dan de onderste punt naar boven. Niet helemaal precies, maar net een klein stukje daaronder. Op deze manier krijg je vier plekjes om leuke dingetjes in op te bergen.
Ik deed er weer leuke zelfgemaakte tags in. Dit keer gemaakt van mijn zelfgemaakte papiertjes. Ik liet ze hier al eerder zien. De originelen bewaar ik in een map en voor de tags gebruik ik een fotokopietje. Hier en daar voeg ik nog een kleinigheid toe maar dat mag geen naam hebben.
Het ziet er gezellig uit, zo met elkaar in de envelop. Zeker met de vrolijke bloemenondergrond. Het was een fijne en bijzondere dag. Een mijlpaal! Een dag met een gouden randje. Die legde ik vast in mijn journal en hier om met jullie te delen. Dagdag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten