dinsdag 16 februari 2021

Mooie papiertjes #2...

Al eerder liet ik jullie hier papier zien wat ik zelf plakte. Het is echt een leuk werkje om te doen. Bovendien is het een prima manier om je bureau of tafel schoon te houden. Ik doe dat als volgt: aan het eind van de dag ruim ik mijn bureau leeg en alle bruikbare stukjes papier gaan in een bakje. Zo verzamel ik een week lang alles wat ik tegenkom.
Daarna ga ik op visite bij de liefste aller mannen. Hij heeft zijn kantoor naast mijn werkkamer. Ik vraag hem dan naar gebruikt papier op A4 formaat, hij weet inmiddels dat ik langskom en meestal ligt er al een stapeltje voor me klaar.
Dat papier gebruik ik als ondergrond. Met een pritt stift plak ik dan de restjes vast. Ik denk er niet al te veel over na maar doe het min om meer intuitief. Ik let vooral op de kleur. Als het er saai uitziet, versier ik het hier en daar wat. Als het me min of meer bevalt dan gaat het in de map voor later. En voor nu heb ik er even drie printjes van gemaakt.
Ik gebruik ze in dagboeken. Soms scheur ik ze weer aan flarden om er collage's mee te maken of tags. Een enkele keer gebruik ik ze om er cadeauzakjes van te maken. Of enveloppen of boekjes. Het is maar net waar ik ze voor nodig heb. Zo heb je altijd een leuk papiertje bij de hand. Maar vooral is het leuk om te doen! Echt! Probeer het maar eens.

1 opmerking:

  1. Wat een ontzettend leuk idee is dit! Ik bewaar wel altijd de restjes, in de restjesbak... en die puilt soms helemaal uit!
    Maar dit is VEEL leuker...

    BeantwoordenVerwijderen