donderdag 11 februari 2021

Te enthousiast...

In mijn enthousiasme om jullie te laten zien wat ik in mijn journal knipte, plakte en schreef heb ik een bladzijde overgeslagen. Terwijl dat juist zo'n leuke vrolijke pagina was. Daarom even extra terug in de tijd, dat vinden jullie niet erg toch? De ondergrond was al zo vrolijk om mee te beginnen. Een witte pagina met daarop zwarte driehoekjes en een knalroze flamingo. Als ik het zo had gelaten was het eigenlijk al goed genoeg geweest wat mij betreft. Het was alleen moeilijk schrijven.
Daarom maakte ik een soort van slim kaartje. Ik werd daarbij geinspireerd door een hotelkaartje. Je weet wel zo een die je tegen een lichtje houdt en dat de deur van je kamer dan opengaat. In dit geval houdt het kaartje de deur dicht. Het groene papiertje wel te verstaan. Ik gebruikte daarvoor een rechthoek waarvan ik de onderkant omvouwde en versierde met een stukje washitape. De omvouw moet aan de goede kant van het papier (!) Daarna vouwde ik de twee zijkanten naar het midden en zo kon ik mijn verhaal van de dag schrijven. De vlinder heb ik er gewoon opgeplakt en daarna opengeknipt. Je moet heel goed kijken om dat te zien. Daarna maakte ik een tag van alweer een stukje karton wat ik beplakte met wat lijntjespapier en stickers. Ik had het niet nodig om op te schrijven maar wel om het groen gestreepte papier te sluiten. Als je het er namelijk tussensteekt blijft het gesloten. Grappig toch?
De bladzijde aan de rechterkant was ook al zo gezellig. Ik vond het zonde om wat over de tekst heen te plakken en daarom volstond ik door wat papier over de randen van de pagina te vouwen. Niet allemaal even breed en allemaal verschillend van lengte. Zo ontstond een grappig effect. Het vogeltje was bonus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten