donderdag 12 augustus 2021

Pretty papers 21 tm 25?...

Zo zeg, het was best al weer een poosje geleden dat ik hier pretty papers liet zien. Daarom vandaag een nieuwe serie van vijf stuks. Ik heb er weer met veel plezier aan gewerkt. Het was wel weer even wennen na de collages in de glue boeken. Het is allebei op A4 formaat maar het maakt echt veel verschil of je horizontaal of vertikaal werkt. Maar goed, dat heb ik hier al eens verteld volgens mij. Let's start...
Er lagen best veel rozenplaatjes in mijn bakje met knipsels en daar liet ik me door leiden bij het maken van deze collage. Rozen kunnen zó mooi zijn. De buurman heeft prachtige rozen in de achtertuin. Recht voor ons keukenraam. Elke keer weer genieten we daarvan. En ze geuren ook nog eens. De quote follow your heart is misschien een voor de hand liggende en overbekende maar voor mij gaat het nog elke dag op. Zoveel mogelijk mijn hart volgen is wat ik probeer na te streven. Iemand zei ooit: volg je hart, want dat klopt! Mooi hè? En ja, die uitdrukking hoor je ook heel vaak, I know.
Deze collage was een uitprobeersel hoever je kunt gaan met veelkleurigheid voordat je uit de bocht vliegt. Het duurde best lang voor hij goed genoeg was om aan jullie hier te laten zien. Uiteindelijk is hij best grappig geworden toch? Het was even 'worstelen' met de materie maar uiteindelijk kon ik de quote... Acually you can... er op plakken.
Een van de veelgebruikte uitdrukkig van mijn Zuidafrikaanse schoondochter. Ze roept het met regelmaat tegen haar kinderen: You drive me Bananas. Vroeger zeiden wij wel eens: ik plak je achter het behang tegen de kinderen. Hadden of hebben jullie ook zo'n uitdrukking? Ik ben benieuwd. De andere quote gebruik ik vaak. Ik maak dan dingen waarvan ik niet weet of het wat gaat worden. Als dit niet aanslaat, hebben wij in ieder geval plezier gehad (bij het maken ervan). Verder een vrij simpele pagina in tegenstelling tot de vorige.
Laatst kwam een van de buurvrouwen even koffiedrinken. Zij is ruim tien jaar ouder dan ik en we spraken over de ongemakken van de mode van destijds. De ongemakkelijke dikke plakken maandverband die je droeg met een soort gordel om haar middel waren haar vooral bijgebleven. Daarna vertelde ze over de nylonkousen, ook met een gordeltje en wat een gedoe dat was. Gelukkig ben ik van nèt na die ellende. Blij toe. Het inspireerde me wel om een collage te maken van ongemakkelijke mode en hoe de dames zich gevoeld moeten hebben toen de corsetten bij het grof vuil gezet mochten worden. Later begon Madonna ( de zangeres) ze weer te dragen. Ik hoor mijn moeder daar nog over zuchten. Ik hoop niet dat ze weer aan die ellende gaan beginnen zei ze toen. Ach, mijn moedertje....
De laatste collage maakte ik een beetje voor jullie. Het is fijn dat jullie hier steeds weer komen lezen. Jullie zijn de sprinkles on my ice cream, I love you cherry much, THANK YOU!

1 opmerking:

  1. Dat ziet er allemaal heel gezellig uit! Ik denk dat jij heel veel plaatjes bewaard:)

    BeantwoordenVerwijderen