dinsdag 10 augustus 2021

Juni journal dag 7 tm 14...

We pakken de draad weer op en bladeren verder in het juni journal. Het gele boekje met daarin opgetekend, de dingen van de dag. In grote lijnen welliswaar want hoewel ik veel deel, vertel ik natuurlijk niet alles.
Het was mooi weer op maandag 7 juni met gemiddeld 21 graden. We werkten bijna de hele dag in de tuin. Nog steeds genieten we ontzettend van de ruimte, de rust en de privacy. Alsof we op een landgoed wonen. De kaasboer kwam aan de deur (ik schreef hier al eerder over hem) en we dronken lang en vaak koffie. Genieten to the max. De dag erna (dinsdag 8 juni) ging ik voor het eerst sinds lange tijd weer naar mijn vader. Hij is helemaal en ik half gevaccineerd en het is tijd dat ik de poetslappen weer te voorschijn haal. Het was nodig. Heel erg nodig. Vader had wat lekkers bij de koffie gehaald en kletsten wat af tijdens het schoonmaken door. Daarna ging ik meteen door naar een bedrijf in zonwering. Het wordt erg warm in dit huis en hebben echt zonwering voor aan de buitenkant nodig. Volgend jaar wordt het geleverd. We moeten geduld hebben. Nou, dat hebben we. Het was een warme (26 graden) drukke dag en ik was blij dat hij voorbij was.
Bij de volgende foto zie je rechts een plaatje van een van mijn vaders' kalenders. Hij heeft er nogal wat in huis hangen. Hij krijgt ze gratis van de hartstichting, en van diverse vogelvoerbedrijven en zo. Deze plaat mocht mee en in mijn journal. Links een collage met een band om e.e.a. onder te steken. Gemaakt van een van de zijden van een nepresso doosje. Woensdag 9 juni was weer een warme dag en ik weet nog dat de was heel goed droogde. Vandaag was in de tweede kamer het verantwoordingsdebat over de uitgaven van het ministerie van volksgezondheid. Minister Hugo de Jonge is nog 5,1miljard euro 'kwijt' 2020 was een raar jaar maar dit is toch best veel. Of niet?
Donderdag 10 juni mijn zusje kwam gezellig koffiedrinken en mijn verjaardag van 2020 vieren. Het was heel gezellig. Ik kreeg een mooi boek van haar. Het boek van vergeten woorden door Pip Williams. Het was fijn om haar weer. op de koffie te hebben. Zusje woont niet ver hier vandaan maar heeft een broze gezondheid. We hielden dus noodgedwongen afstand. Er was wat paniek in de tuin want onze nieuwe bomen begonnen spontaan gele bladeren te krijgen. De jonge hovenier kwam kijken. Ze hadden het zwaar en wilden extra drinken. Het kwam uiteindelijk allemaal goed. In de avond gingen we voor het eerst na de lockdown naar een mooi concertje. Jeroen van Veen op piano, Esther Verhees zang en als extra gast was daar de wereldberoemde trompetist Eric Vloeimans die een paar minuten voor aanvang van het concert nog gezellig bij ons in de tuin liep, hihi. Het werd een magische avond. De ochtend erna waren we nog volop aan het nagenieten maar daarna moest er toch echt hard gewerkt worden want het pad moest onkruidvrij gemaakt worden. En dat is best een flinke klus in die warmte.
Links een collage. Zomaar omdat het kan. Zaterdag 12 juni ging ik weer voor het eerst naar een kringloopwinkel. Ik vond er leuke dingetjes die ik hier later zal laten zien. Ik ging naar de praxis voor een beter onderstuk voor de droogmolen. Die staat echt tè scheef en ik erger me er suf aan. In de avond waren we te gast bij de nieuwe werkgever van mijn broertje. Hij is dierenverzorger op het nieuwe vakantiepark bij hen in de buurt. Wij hadden nogal wat klusjes voor broer en schoonzus gedaan het afgelopen jaar en kregen daarvoor als dank een rondleiding over het park en daarna een leuk driegangen menu. Het was super gezellig. En lekker!
Zondag 13 juni was een rustige dag. Lekker weer met 21 graden Ontbijt op bed en lekker veel lezen. Een echte rustdag dus. De eerste wedstrijd van Nederland tegen Oekraine werd gewonnen met 2-0. Maandag 14 juni was niet echt bijzonder. Een gewone maandag waarin ik veel tijd besteedde aan het huis. Lekker soppen en aan het eind van de dag was het huis weer voor de helft blinkend schoon. En met deze huishoudelijke mededeling eindigt dit blog. Het waren zoals hierboven gezegd, zomaar wat wetenswaardigheden uit mijn leven. Als ik het zo teruglees is er heel veel om dankbaar voor te zijn. En dat ben ik ook. Heel erg dankbaar. Fijn dat je hier weer kwam lezen. Tot de volgende keer. Dag hoor!

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Fijn om te horen Albèrtje! Ik zit hier te glimmen achter mijn toetsenbord ;-)

      Verwijderen
  2. Ik vind het geel zo zonnig, mooi gedaan...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je aardige woorden. Geel is toch wel een beetje lastige kleur voor mij om mee te werken. Het was wel een uitdaging hoor!

      Verwijderen