zaterdag 7 augustus 2021

Kringloopvondsten #3...

In mijn vorige woonplaats struikelde je bijna over de kringloopwinkels. Tegenwoordig moet ik er een eindje voor rijden. Daarom zijn er minder bezoekjes. Maar toch vond ik weer genoeg om het hier te laten zien. Note: ik laat niet alles zien wat ik koop maar een greep uit wat ik kocht en wat een beetje past bij de sfeer van dit blog.
Bijna letterlijk liep ik tegen dit rek aan. Het komt uit een groentenwinkel en er kunnen drie van die blauwe kratten naast elkaar op. En dan ook nog eens drie rijen boven elkaar. Terwijl ik stond te wikken en te wegen kwam de mevr naar me toe. Ik heb nog zo'n rek. Als je ze allebei koopt, hoef je er maar 1 te betalen want ik wil er vanaf. Nou, daar had ik wel oren naar. Een staat nu buiten in de kapschuur. Daar hangen bloemen aan te drogen. De ander heb ik in gebruik voor de winkel. Het probleem daarbij is alleen dat ik er steeds iets nieuws aan moet hangen of op moet leggen want het decoreert zo leuk dat ik steeds de dingen verkoop. Nou ja, als het niet erger wordt dan dat....
Een andere aankoop waren tuinstoelen. Zes stuks! Vijf euro per stuk. Zes voor 20 euro. Nou, dat was een gevalletje goedkoop is duurkoop want de eerste de beste keer dat de man er op wilde gaan zitten voor een kop koffie... Nou, dat was hilarisch zeg! Hij zakte er zo doorheen. En ik had nog wel van die vrolijke kussens gevonden. De andere vijf houden het goed uit, maar laten we dat vooral afkloppen. Je weet maar nooit ;-)
Soms koop ik dingen waar is niet meteen iets mee doe. Sterker nog.... sommige dingen wachten soms wel tien jaar op een nieuwe bestemming. Zo kocht ik dit zakje met vilt. Geen idee wat ik er mee zal doen maar dat komt vanzelf.
Deze verf heb ik ook in de kast staan. Volgens mij kocht ik het niet lang voor de verhuizing. Nou ben ik niet echt een verf mens maar wie weet. Voorlopig gingen deze kleurtjes met mij mee naar huis, haha. Mijn excuus? Nu waren ze voor een heel klein prijsje te koop. Over vijf minuten niet meer.
Als laatste laat ik dit band zien. Het is van een vreemd materiaal. Het houdt het midden tussen plastic en stof. Je zou er op kunnen borduren maar het is ook soepel genoeg om er een strik van te maken om een cadeau of zo. We gaan het zien. Voorlopig heb ik het opgeborgen in de kast onder het kopje.... dat komt wel een keer.

1 opmerking:

  1. heerlijke kringloop vondsten . Soms kom je met veel terug en soms ook helemaal niets lekker goedkoop zeg ik dan

    BeantwoordenVerwijderen