dinsdag 3 augustus 2021

De dorpsApp #7...

In vroeger tijden was daar de dorpsomroeper die berichten meedeelde aan het dorp. Nu hebben we een app waarop we lief en leed met elkaar delen. Ik heb weer een aantal berichten voor jullie uitgezocht. Allereerst van iemand die de schuur opruimde en dit leuke fietsje aanbood. Gratis af te halen. De fietsjes op de volgende twee foto's komen van dezelfde eigenares. Ze waren snel weg. Er wonen hier veel kinderen in het dorp en ook aardig wat opa's en oma's die een logeerfietsje zoeken voor de kleintjes. Het is hier heel veilig fietsen en zelfs spelen op straat.
Tussen de fietsberichten door was er ineens de vraag: Waarom rijdt er politie in het dorp? Dat soort vragen bevreemden me nog steeds na 20 jaar wonen in de randstad. Ik had idd wel een politiebusje zien rijden maar het niet echt opgemerkt in de zin van dat het raar zou zijn dat hier politie rijdt. Maar het viel anderen wel op en daarom kwam de vraag langs op de app. Binnen de minuut werd ook de ambulance gespot. En ook waar hij naartoe reed. Ook kwam er een bericht langs dat een klein hondje in paniek over de weg renden. Mijn brein maakte een combinatie. Iemand had 112 gebeld en de politie was er net iets eerder dan de ambulance? Het hondje was ontsnapt want in paniek? Maar nee, mijn fantasie was te veel op hol geslagen. De politie bracht een gevonden voorwerp terug bij de rechtmatige eigenaar, de ambulance bij iemand daar in de buurt was niet nodig want het viel reuze mee en het hondje bleek aan de andere kant van het dorp te wonen. Gelukkig werd het snel weer rustig, haha.
Ook werd er via de app hulp gevraagd voor in de tuin. Niemand bood zich aan maar wel werden verschillende hoveniers aanbevolen. Ook de aardige maar vooral kundige jongeman die hier af en toe langs komt.
Er bleek weer iemand een kast opgeruimd te hebben. Nu werd een hele stapel DVD's voor kinderen aangeboden. Het duurde, zoals verwacht, niet lang voor er een nieuwe eigenaar gevonden was. Ergens hier in het dorp zitten nu kindjes een zomer lang te genieten. Als ze niet buiten spelen natuurlijk. Er waren mensen die van de app afgingen omdat ze verhuisden en nieuwelingen werden toegevoegd door de beheerders. Er was een dorpsgenote die hulp zocht bij de verzorging van haar gehandicapte dochter. Later deed de dochter zelf ook nog een oproep met een leuk filmpje. Iemand wilde van zijn jaccuzi af en de reacties waren niet te tellen. Hij heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Uiteraard zou ik bijna willen zeggen.
En in de afdeling lief en leed was daar de melding van een doodgereden poes op de dijk langs de kleine rivier. De poes is inmiddels thuis en liefdevol in de tuin begraven. Veel mensen kenden het beestje en leefden mee met de eigenaar. Lief is dat! En dan als laatste nog een stapel kinder dvd's van Disney, Cars, Wall E, Rararouille, Ice Age, Alvin en de chipmunks enz enz. Ik word oud mensen, ik kende alleen Disney en Cars. Ze vonden snel een nieuw tehuis vanzelfsprekend. We zouden er hier niets aan hebben want we kunnen ze toch niet afspelen. Lekker rustig!
Lief en leed uit het dorp. Zomaar een beeld een momentopname. Volgende keer meer! Tot dan!

2 opmerkingen:

  1. Heel erg leuk om te lezen dat lief en leed. Ik zou er jaloers op worden. Geniet van die bijzondere dingen. ik lees graag mee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw tweede zin hoor ik vaak, Albèrtje. Het is echt een heel bijzonder dorp en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik hier mag wonen.

      Verwijderen