maandag 9 augustus 2021

Glue book # 49 tm 55...

Het was tijd voor een nieuw glue book. Al even was ik daar niet aan toe gekomen. Hier en daar knipte ik wat plaatjes uit tijdschriften en plakte ik wat papiertjes maar echt structureel collages maken was niet aan de orde. Terwijl ik dat juist zo'n fijn werkje vind om de dag mee af te sluiten. Hoog tijd voor een nieuw boek dus. Nummer twee alweer. Weer pakte ik daarvoor een van de bijlages van het tijdschrift Flow. Je vindt ze de laatste tijd regelmatig in kringloopwinkels. Laast nog zag ik een hele stapel liggen van ik denk wel tien stuks. Maar goed, terug naar dit boek.
Het is toch altijd ietwat imponerend, zo'n leeg boek. En dus plakte ik aan de binnenkant van het voorblad een plaatje wat hier al een poosje op mijn werktafel ligt. Zo, dat was vast een goed begin. De bladzijde ernaast is nog een beetje rommelig. Ik moest er weer even inkomen denk ik. Meestal maak ik de collages van de spullen die om me heen voor het grijpen liggen. Overgebleven van andere dingen die ik die dag maakte. Er zit dan automatisch al een zekere samenhang in. De quote onderaan de bladzijde spreekt me erg aan. Als je op de foto hierboven klikt, kun je hem vergroten en zo beter lezen (als het goed is)
Collage nummer 50 en 51 zijn alweer wat meer in evenwicht met elkaar. Zie je links onderaan het lucifermerk van the blue diamonds. Mijn oma draaide hun plaatjes zo graag! Ramona....ach oma... ze is al heel lang niet meer bij ons hier op aarde. Het plaatje van de vogeltjes zul je regelmatig tegenkomen. Een van de kleine meisjes vond het zo mooi dat ze het ook wilde. Dus maakten we er een kopie van om te knutselen. Alleen had ik niet in de gaten dat zij ook al met het kopieƫrapparaat had zitten spelen en zo rolden er meer vogeltjes uit dan wij bedacht hadden. Wat we overigens heel grappig vonden, maar dat terzijde. Met dit kleine meisje kan ik echt de slappe lach hebben. Zo heerlijk is dat!
Bij het maken van deze twee pagina's was ik weer terug in balans. Ik maakte ze meteen na de vorige twee. Het gaf me een nieuw inzicht en daarna ben ik dat gaan uitproberen. Waar ik voorheen juist aan het eind van de dag mijn collages maakte, om het hoofd leeg te maken. Nu doe ik dat voor ik aan een van mijn andere werken begin. Als een soort vingeroefening voor het echte werk. Voorheen kon ik bij mijn andere werk soms moeilijk op gang komen, dat is met deze methode wat makkelijker geworden. Als ik de collages uit het glue book naast elkaar leg, kan ik geen verschil zien in het eindresultaat. Hmm, interessant. Deze kleuren werken ook wel heel gemakkelijk natuurlijk, ze passen eigenlijk altijd bij elkaar.
Dat is ook het geval bij het werken de kleur blauw. Dat werkt op de een of andere manier ook altjd makkelijk, hoewel het zeker niet mijn lievelingskleur is. Zo zie je maar. Het zijn zomaar wat uitgeknipte plaatjes, wat lijm en hier zie je keer op keer hoe leuk het is om er mee te werken. Op naar de volgende bladzijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten