woensdag 4 augustus 2021

Kringloopvondsten #2...

Wat fijn dat we de kringloopwinkels kunnen bezoeken zonder mondkapje op te hoeven doen. Ik werd daar zo benauwd van, het hinderde mij echt bij het ademhalen. Nu mogen we weer zonder. Maar wel afstand houden en goed handen wassen. Nu doe ik dat gelukkig altijd al veel van nature maar nu ik nog steeds geen tweede vaccinatie heb gekregen let ik daar extra op.
Er zijn weer wat leuke aankopen die ik met jullie wil delen. Zoals dit leuke glaasje waarvan ik, terwijl ik dit schrijf, het vermoeden heb dat ik het al eerder heb laten zien? Nou ja, dan maar meteen door naar het volgende, haha.
Helemaal achterin de kast met puzzels en spelletjes stond dit setje sprirograph, het mocht mee naar huis voor een heeeeel klein prijsje.
Dit schattige cakeschaaltje vroeg er om om gekocht te worden. Misschien wil mijn dochter het hebben en anders houd ik hem zelf. Ben ik er op uitgekeken dan breng ik het gewoon weer naar een kringloopwinkel. Voorlopig is het een schatje. Die oude handdoek (ik gebruik ze voor alles en nog wat) was in de buurt om als ondergrond te dienen. Zo kun je het patroon beter zien.
Dan een aardig liedjesboek van het kinderkoor van Jacob Hamel. Een uitgave uit 1933 en nog vrijwel gaaf. In 1929 werd dit koor opgericht door de Avro. Elke dinsdag rond 17.00 uur was er een uitzending op de radio. Er verschenen boekjes (als deze die ik kocht) en LP's met liedjes. Meteen na de Duitse bezetting in 1940 werd Hamel ontslagen, later opgepakt en omgebracht in Sobibor. Na de oorlog werd Avro's kinderkoor (zoals het aanvankelijk heette) vernoemd naar Jacob Hamel. Dirigent werd Herman Broekhuizen. Bekende Nederlandse die ooit zong bij dit koor is Linda de Mol. Ik vond deze informatie op Wikipedia. Wil je meer over dit koor lezen dan kun je zoeken bij dokter google ;-) Wat een bijzonder toeval dat ik juist dit boekje vond.
En dan alweer de laatste vondst voor vandaag. Ook zo bijzonder. Niemand wilde deze koffer met inhoud hebben. Hij stond er maar te staan. Week na week. De mevrouw van de kringloop zag me er naar kijken. Neem maar mee zei ze. Misschien is het wat voor jou. Dat was het niet maar ik kende wel iemand die ik er blij mee kon maken. Dat vond de mevrouw een goed idee. Mijn zusje heeft twee buurmannen die echte verzamelaars zijn. Ik gaf de koffer aan zus, zij gaf hem door aan de buurmannen en die zijn er zielsgelukkig mee. Zij bedankten zus uitbundig, zus bedankte mij en ik bedankte de dame van de kringloopwinkel. Soms is geluk heel gewoon, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten