woensdag 4 augustus 2021

Ansichtkaarten #2...

Ik maakte weer een setje ansichtkaarten om te versturen. Het is zo fijn om op deze manier je bureau op te ruimen. Alles kan gebruikt worden maar het is de kunst om er wel iets samenhangends van te maken en dat laatste is soms een uitdaging. Maar uitdagingen worden hier niet uit de weggegaan hoor. Welnee. Je begint gewoon en dan zie je vanzelf of het wat wordt. Soms moet je het wegleggen en later nog eens bekijken. Een andere keer hoef je maar een kleine toevoeging te maken om het te laten zijn wat je voor ogen had.
Hier allereerst een overzichtje van alle vijf de kaarten. De ondergrond maak ik meestal van wat dikker en kartonachtig papier, dat werkt het fijnst en dan blijven ze het mooist. Het gebeurt ook wel dat ik een wat dunner papier dubbelvouw om wat meer stevigheid te krijgen. Als het dan nog niet stevig genoeg is, kun je er eventueel een bladzijde uit een oud boek tussen plakken. Ik gebruik oude boeken als ondergrond als ik dingen lijm. Die kun je weggooien maar ook voor dit soort dingen gebruiken. Een hele simpele kaart ligt bovenop. De streepjes zijn gezet met een pen die ik van klein meisje kreeg.De sticker komt denk ik van een tijdschrift? Flow misschien? Sommige dingen liggen hier al zo lang dat ik het soms niet meer weet.
De volgende kaart is rood zoals je vast kunt zien ;-) Daarop een printje van een kaart van een kwartetspel en wat klein spul. Niet helemaal naar mijn zin maar soms is dit gewoon wat het is en daar moet je dan maar tevreden mee zijn. Het leuke is dan wel weer dat wat ik minder gelukt vind, door een ander juist als eerste gekozen wordt.
Deze kaart is dan weer beter gelukt en dat komt vast door de achtergrond. Een achtergrond met een printje geeft eigenlijk meteen al een makkelijker uitgangspunt. Het little moment frame komt volgens mij van zo'n block op A4 formaat wat je in een knutselwinkel kunt kopen. En tegenwoordig ook voor een habbekrats bij de Action als je geluk hebt er een te vinden. Een gezellig plaatje en een sticker van Flow maken het geheel af.
Dit vind ik zelf de leukste kaart van het stel. Het papier voor de ondergrond komt uit mijn ouderlijk huis, vader gaf het me ooit na het overlijden van mijn moeder. Eigenlijk is het een hele simpele kaart want alleen een uitgeknipt plaatje van twee benen met een vlinder daarboven. En nog eens helemaal bij toeval ontstaan omdat ik de vlinder uit mijn soms wat stroeve reumatische vingers liet vallen. Bovenop de benen.
Bij deze laatste kaart heb ik een stuk bladzijde uit een boek op de rode ondergrond geplakt en daar overheen een plaatje uit een tuintijdschrift, de afbeelding van de bloemen maakte het af. Ik heb de bladzijde ge-inkt maar dat is niet helemaal gelukt ben ik bang. Toch is het overall een leuk setje geworden. Dit soort kleine werkjes kun je gemakkelijk tussendoor even maken. Als het eten opstaat, de was draait, je koffiedrinkt, dat soort momenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten