dinsdag 31 augustus 2021

De dorpsApp #10...

De buurtApp... misschien bent u ook wel lid van zo'n groep. In onze vorige woonplaats ben ik een tijdje lid geweest maar daar ben ik snel mee gestopt. De berichten gingen vooral over overhangend groen, ongure types, dronkelappen, verkeerd geparkeerde auto's, verkeerde groencontainers, kortom er werd veel gezeurd. Wegwezen dus. Het dorp waar ik nu woon is zo klein dat het hele dorp in de buurtApp past en zo komt het dat er altijd wat te beleven valt. We gaan eens zien en pakken de draad op bij 14 juni j.l. Het blijkt dat ze aan de dijk geen internet hebben. Lastig nu veel mensen thuiswerken. Dit is een van de berichten die regelmatig terugkeren. Er zijn voorbereidende werkzaamheden geweest om glasvezel te brengen maar die zijn ook al weer van een jaar geleden. Het is hier zo groen dat sommige kabels die uit de grond steken, nauwelijks nog terug te vinden zijn. Ik neem aan dat ze wel een plattegrond zullen hebben toch? Dat komt vast goed.
Er wordt gevraagd om een lieve oppas voor twee dochtertjes van 3,5 jaar en 9,5 maanden. Op donderdagavond vanaf 18.00 uur. Binnen een paar minuten melden twee vriendinnen zich. Dan komen we nu aan bij de foto van de vriezer. Deze wordt gratis aangeboden. Inbouw. Oh wacht, het is een vriezer plus koelkast zie ik nu. Twee uur later zitten de spulletjes van iemand anders er al in. De internetproblemen duren voort. Gisteren was Ziggo de schuldige, een dag later is KPN aan de beurt. Nu mogen wij ook meedelen in de pret. Mopper de mopper. Ook wel weer met humor want ineens is er daar de aankondiging dat de dag erna er geen stroom zal zijn. Ik bespaar jullie de lollige opmerkingen. Sommige zijn hilarisch. Ineens is er daar ook de melding dat er aan de overkant van de rivier ook geen toegang tot internet is. Blijbaar zijn er verschillende mensen die hier wonen en daar werken? Twee dorpen verderop is alles oke en iemand biedt koffie met wifi aan. Zo grappig! Na een wat haperende opstart doet alles het de avond daarna weer. Hoera! Dan de melding dat tussen 9.00 en 11.30 uur het praktisch verkeersexamen op de fiets afgelegd wordt door 75 kinderen van verschillende scholen Ik denk alleen maar hoe dan? We hebben geen verkeerslichten, geen zebra's, geen rotondes, het hele dorp is 30 km zone. Hier kunnen geen fouten gemaakt worden. Misschien in een van de andere dorpen wel? Ik zag een paar van die kids fietsen. Toch wel strakke koppies hoor! Dan wordt er gevraagd om de naam van een roos die langs de dijk groeit en heerlijk ruikt. Even later al wordt het antwoord gegeven.
Ineens zie ik allemaal vlaggen langskomen. De vlag van het dorp. Met wit en blauwe golven en een zestal witte lelies daarop. Het blijkt de week van het jaarlijkse dorpsfeest te zijn. Het gaat voor de tweede keer niet door. Maar dat wil niet zeggen dat de vlag niet uit mag en dat is wat veel mensen doen. De wens wordt uitgesproken dat het volgend jaar toch alsjeblieft wel mag doorgaan. De mensen van de vriezer/koelkast van de vorige foto zijn blijkbaar hun keuken aan het renoveren want ze bieden nu ook een magnetron aan. Iemand anders herkent de magnetron en zegt: Hé, die ken ik! Blijkbaar is hij al een keer van eigenaar veranderd. Binnen een paar minuten was dat ook dit keer het geval.
Een mooi, vrijwel nieuw Ikea 1 persoonsbed met boxspring matras wordt gratis aangeboden. 80 x 200 cm. Een prima logeerbedje voor een kleinkind denk ik. En ja, dat was precies het geval. Een blije opa en oma gingen er mee vandoor. Top!
Nergens zoveel gedoe met internet maar ook nergens zoveel weggelopen/ losgebroken diertjes al hier. Ik blijf me er over verbazen. Dit keer is het een (ik denk) labrador? Omdat hij op de foto in een boot ligt, voelen jullie hem al aankomen.... de lollige opmerkingen vliegen weer heen en weer. En sommige mensen zijn oprecht heel erg grappig. Het bericht is van 3 minuten voor half negen in de avond. 6 minuten later heeft iemand hem aangelijnd en wacht hij op de eigenaar. Het blijkt ook dit keer een ontsnapte loge te zijn.
Iemand vindt een armbandje op straat, maakt er een foto van en zet die op de app. Verschillende suggesties over de eigenaresse komen binnen. En ja de naam die het meest genoemd wordt blijkt ook te kloppen. 5 kwartier later kan een blije dame MET armband om de pols weer naar huis terugkeren. Ik vergat hierboven nog een derde terugkerend 'probleem' te noemen en dat is de bezorging van de krant. Je krijgt soms geen krant, dan weer wel, dan de verkeerde krant enz enz. Alle variaties zijn al een keer voorbij gekomen. De meesten schakelen nu over op een digitaal exemplaar. Zo meldt iemand een Telegraaf, Volkskrant én een Trouw gekregen te hebben maar is geabonneerd op de NRC. Dan ontstaat een levendige ruilhandel. Uiteindelijk komt het altijd weer goed.
Als laatste deze mooie skates in maat 38 met standaard en polsbescherming. Tegen elk aannemelijk bod. Dat wordt gedaan en nu rijdt er elke dag een blij meisje door de hoofdstraat heen en weer. Ja, dat kan hier nog gewoon. Is dat niet fantastisch? Heel vaak (ik zei het al eerder) denk ik hier aan het lied van Wim Sonneveld. En langs het tuinpad van mijn vader..... Zo'n dorp. Ik ben zo gelukkig dat ik hier mag wonen. Het was weer een greep uit de berichten die langskwamen. We zijn inmiddels aangekomen bij eind juni. Maar daarover later meer. Ik kan weer 192 berichten van mijn telefoon wissen. Hoera!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten