dinsdag 24 augustus 2021

De tuin #2...

Zullen we weer eens een kijkje in de tuin nemen? Op de vorige foto's die ik liet zien, was alles nog in slaapstand of net aan het wakker worden. We gaan nu eens verder kijken.
De tuin is aangelegd door de vorige eigenaar. Netjes maar wel een beetje s.a.a.i. We hebben niet veel spaargeld meer en hadden weinig inkomsten door corona de afgelopen tijd. De veranderingen gaan daarom noodgedwongen stap voor stap. Wij vinden dat trouwens helemaal niet erg want zo genieten we er dubbel van. Op de eerste foto zie je de pluim hortensia's nog heel klein. Dit stukje zie je als je naar de voordeur loopt. Of uit huis gaat op weg naar de parkeerplaats. Het is maar net van welke kant je het bekijkt. Ik maakte deze foto op 28 mei.
Een van de stappen die we maakten is het inzaaien van een bijenbloemstrook. De buurman is imker en wij wilden zijn bijen een beetje helpen door er bloemen in te zaaien. Ik liet daar al eerder foto's van zien volgens mij. Het duurde en duurde. De lage temperatuur en de vele regen hielpen ook niet mee maar uiteindelijk begon het te komen. Het leek eerst nog een veredeld groenstrookje maar het groeide en groeide. Deze foto is van 15 juni.
Maar voor ik verder ga met deze bloemenstrook wil ik even vragen of jullie ook oh en ah zeggen bij het zien van deze bloemen. Mooi hè? Heb ik deze foto al eerder laten zien misschien. Nou ja, ze zijn zo mooi dat ze best twee keer bewonderd kunnen worden. De foto is van 19 juni. De bijen werden helemaal gek. Het was een drukte van belang daar. Veel zoom- meetingen. Zoom/zoem Snappen jullie het nog?
Terug naar het bloemenperk met de... Volgend jaar mengen we gewoon weer van alles door elkaar. Kan ons het schelen. De bijen vinden ze heerlijk. Voor ons is het eye candy. Prima toch! Was alles tien dagen daarvoor nog groen in de strook. Echt serieus werd het tien dagen later. Eerst 1 de dag daarna een paar en tien dagen later was er dit te zien. Oh wat was dat leuk! Elke dag keken we weer of we nieuwe bloemen zagen. De foto is van 29 juni
Ik eindig met een foto van vier juli. De verjaardag van onze middelste. De dag waarop de amerikanen onafhankelijkheidsdag vieren. We namen een miniboeketje mee voor jarige job. Hij was er blij mee! Ik heb deze foto geprint op papier en hij komt vast nog een keer langs in een journal of zo. Nog steeds is de strook mooi maa het mooiste hebben we nu wel gehad. Maar het feest is zeker nog niet voorbij. Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten