donderdag 7 oktober 2021

Post...

Op een goede dag kreeg ik een berichtje van iemand die vroeg of ze me wat mocht sturen. Happy mail, noemde ze het. Ze las mijn verhaaltjes en genoot daar altijd zo van. Het pakketje lag al klaar en ze wilde het graag naar mij toesturen. Wat zijn mensen soms toch aardig!
Op een dag (ik denke twee weken later) liep ik naar de brievenbus voor aan het pad. Dat is nog een flinke tippel. Het is 100 voetstappen. Mijn voetstappen zijn ongeveer 50 cm dus reken maar uit. De brievenbus ging open en daar lag de envelop. Helemaal uit Amerika en speciaal voor mij. Met een lief briefje erbij. Wat een feestje toen ik hem opende. Allemaal moois wat ik in mijn journals kan gebruiken. Ik ben er heel blij mee. In een wereld die lijkt in te storten zijn zulke gebaren lichtpuntjes. Hele heldere lichtpuntjes
Kijk maar eens naar al het moois. Het maakt mijn blij. Daarom heet het vast ook happy mail, hihi. Kennen jullie concept? Ik hou me daar nooit zo mee bezig, er is nog een wereld te ontdekken volgens mij. Is het zoiets als echte post?
Hoe dan ook,jullie zullen t.z.t. zeker wat van dit moois uit deze envelop tegenkomen.
En nu ik toch een blij bericht aan het schrijven ben, ga ik meteen over naar iets anders. Ik vond weer een achterlatertje. Weten jullie nog van die mooie paarse ansichtkaart. Nu was het iets blauws wat mijn aandacht trok. Het was aan het begin van het dorp. In de berm stond een paal met daarop een aankondiging van een jeu de boules toernooi in een dorp hier verderop. Je kon daar aan meedoen. De tekst was wat klein en niet goed te lezen. Daarom liep ik er naartoe. Het stond naast de prullenbak van de gemeente. Zo een staat ook bovenaan de dijk vlakbij ons huis. Er bungelde wat aan de zijkant. Dit kaartje dus. Zo te zien hing het er al even want er zat water in. Op de voorkant stond de tekst: geluk vind je in de kleinste dingen. In dansen, lachen, voor de spiegel zingen, in een mooi gesprek, in het zonnetje lopend (wat ik op dat moment deed) Geluk vind je... als je je ogen opent.
Op de achterkant staat: voor jou. Ik ben niet vergeten of kwijt. Ik ben een achterlatertje. Speciaal hier neergelegd voor jou. Om je dag op te fleuren en je een glimlach te bezorgen. Fijne dag! En daaronder met kleine letters.... wil je laten weten dat je mij gevonden hebt? Ja, heel graag wil ik dat lieve maakster. Ik weet alleen niet waar. Daarom laat ik je hier zien. Omdat hier mensen komen die ook blij worden van zo'n lief gebaar. Daarom. Dankjewel lieve gever. Die glimlach was er zeker. Eerst op mijn gezicht en nu nog steeds in mijn hart.

6 opmerkingen:

  1. Nou, ik weet niet wat ik leuker moet vinden; je post of dat blauwe kaartje naast de vuilnisbak!
    Wat een geluksvogel ben jij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben zeker een geluksvogel. Dat besef ik me meerdere keren op een dag, Elizabeth

      Verwijderen
  2. heerlijke post en een opgefleurde afvalbak wat wil je nog meer op een dag :))))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke post, ja daar word je vrolijk van :)
    Fijn weekend, Anita

    BeantwoordenVerwijderen