maandag 4 oktober 2021

Kringloopvondsten #5...

Ik ken verschillende mensen die wel graag naar een kringloopwinkel gaan, maar niet speciaal om iets te kopen. Of juist wel naar iets zoeken maar dat meestal niet vinden. Soms komen we elkaar tegen of maken we elkaar attent op iets waarvan we denken dat de ander daar misschien belangstelling voor heeft. Zo is er in de loop van de tijd een soort van netwerk ontstaan waarbij we voor elkaar de leukste dingen ontdekken
Zo spaart een van mijn buren eerste drukken van bepaalde boeken, een ander spaart linealen, weer iemand anders spaart blauw glas, en mijn belangstelling gaat uit naar papier en wat daar mee samenhangt. Omdat dit jaar een jaar van niet kopen is voor mij (ik heb echt genoeg) val ik een beetje buiten de boot maar toch kunnen we het niet laten om door te gaan met zoeken.
Zo vond vriendin een hele tas met boeken die weggegooid zouden worden bij haar kringloopwinkel. Ze vroeg of ze de tas mocht hebben voor mij en dat mocht. Graag zelfs. Hun afvalcontainer zal al meer dan vol. Ik bedankte de dames met een boekje waar ze blij mee waren. Ja, gemaakt van papiertjes van de dingen uit de tas.
Buurman vond een stapel schriften van de Hema in de weggeefhoek (die schijnt hier in de buurt ook ergens te zijn). A4 formaat en met lijntjes. De stickers kun je er afhalen zei hij. Ik heb het al geprobeerd. Ik dacht dat jij ze misschien wel zou willen hebben, zei hij. Zeg dan maar eens nee. Als er al weer ruimte in de kast was, is die nu weer naadloos opgevuld, haha.
Op de volgende foto zie je grof kant. Ik kocht dat vorig jaar al eens een keer maar was vergeten het hier te laten zien. Dit soort kant komt altijd van pas. Ik gebruik het veel in dagboeken in vintagestijl. Het komt van de kringloop en dus is het niet nieuw en mag het van mezelf. Zo ook deze punches. Hele kleine dingen zijn het, maar ik heb ze al verschillende keren gebruikt.
Als laatste nog een cadeautje van de vriendin die me de tas op de eerste foto gaf. Het is een ietwat merkwaardige foto maar de tas staat in de kofferbak van haar auto. Die al ramvol met andere spullen zat zo te zien. Het is een enorme stapel kunsttijdschriften. Hartstikke leuk natuurlijk maar er kwam me toch een stank af. Eerst al bij het openen van de klep van de auto. De tas stond later in de hal en oefffff, hij mocht een paar dagen in de schuur staan. Daarna in de hal, de woonkamer bij de openslaande deuren en tenslotte hier op mijn kamer. En nog ruiken ze muf. Zeker als ik er in ga bladeren. Gooi ze toch weg zegt iedereen. Maar er staan dus hele leuke artikelen in. En mooie plaatjes. En ja, weggooien kan altijd nog toch? De kunst is om ook hier nog iets moois van te maken. We gaan het zien. Lief dat je hier kwam lezen. Jullie zijn met steeds meer. Super! Dank voor je bezoek!

3 opmerkingen:

  1. Kringloopwinkels... ik ben er dol op! Wat leuk dat mensen voor elkaar kijken en dan iets meenemen voor je... Dat is toch geweldig!
    Ja, ik ken ook het soort mensen die overal hun neus voor ophalen. Kringloop... allemaal rommel... bah, vies...
    Een gemiste kans hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal met je eens Elizabeth, ik vind het heerlijk om rond te struinen in een kringloopwinkel, en soms vind je dat een "schat".

      Verwijderen
  2. oh ja ff shoppen bij de kringloop wij hebben er hier 2 lekker om even te struinen. En meestal kom ik wel met wat thuis niks mis mee toch ??

    BeantwoordenVerwijderen