donderdag 28 oktober 2021

De dorpsapp #15...

De telefoon is weer vol berichtjes van de dorpsapp. Zullen we eens kijken wat er zich allemaal zo afspeelde in het kleine dorp aan de rivier? We beginnen met een oproep van een van de nieuwe buren. Zij kochten ongeveer gelijk met ons hun nieuwe huis. Wij kochten het huis van de dochter van de mensen waar zij hun huis van kochten. Het staat op een centraal punt in het dorp en we zien elkaar als we van het pad afrijden. Hun huis heeft een grote schuur waar de nieuwe bewoner een mancave van heeft gemaakt. Hij zocht spullen om e.e.a. in te richten. Hier op onze schuur hing een mooi bord voor hem. Wit met een rode rand. Een hand daarop met de tekst: Stop! It's mine. Hij was er mee in zijn nopjes en wij zijn het kwijt. Er is een tamme witte parkiet aan komen vliegen bij een oude dame in een van de huizen aan de dijk. Het is een aandoenlijk beestje. Doordat er alleen via pb gereageerd kon worden heb ik geen idee of de eigenaar zich gemeld heeft. Er wordt een dekenkist gratis aangeboden. Hij is binnen 2 minuten van eigenaar verwisseld. De parkiet blijkt een agopornis te zijn. Hij is niet meer bij de oude dame maar heeft bij de buurman asiel gekregen. Hij bevindt zich in de kattenmand. Ach gossie!
Iemand biedt een wasdroger aan. Oud, maar werkt nog prima. Waarvan akte! Er wordt een loslopend hondje gespot in de straat. De riem sleept achter hem aan. Het duurt even voordat de eigenaar reageert maar uiteindelijk wordt hij opgehaald. Het is wel een schatje, zo te zien.
Ik moet kiezen lieve mensen die hier komen lezen. Als ik alle foto's zou bewaren kwam ik niet aan een eind. Daarom kies ik hier en daar wat foto's uit en vertel ik de rest. Ik scroll verder door de app en kom een serie foto's tegen van glazen. Heel veel glazen. Groot, klein, diverse soorten en maken. Als je een goed bod doet, zijn ze van jou. Ook weer reactie via persoonlijk bericht dus ik weet niet hoe het afgelopen is. De postbode is blij verrast als een van zijn foto's wordt uitgekozen voor de kalender van National Geographic. Onze postbode maakt prachtige foto's. Regelmatig zie je werk van hem langskomen van hem bij het weer op tv. Hij noemt zichzelf de Betuwefotograaf. Let er maar eens op!
Volgende foto is van een kast. Ik laat hier 1 foto zien, maar op de app is ook dit weer een serie van heel veel. Van alle kanten is de kast gefotografeerd en worden de maten er bij gegeven. Voor 150 euro mag je hem meenemen. Er is weer gedoe over de krantenbezorging. Dat slaan we even over. Hoewel er grappige reacties tussenzitten. Weer wordt het idee geopperd om alle kranten maar aan het begin van het dorp te dumpen en hem dan zelf maar op te halen. Ook wordt er gemopperd over de internetverbinding. Die is zwak tot zeer zwak. Er wordt aan gewerkt. Hier en daar liggen de lijnen voor glasvezelkabel al onder de grond.
Mooie speakers zijn gratis op te halen bij iemand op de dijk. Nou, dat duurt ook geen twee minuten. De telefoon was amper teruggelegd na het lezen van het berichtje.
Diezelfde meneer biedt een dag later een Bose radio aan. Gratis! De man en ik lezen het berichtje en kijken elkaar aan. Hebben wij ook nog niet een paar van die dingen? We gaan naar de zolder en openen wat verhuisdozen. En jawel, daar zijn ze. We waren ze compleet vergeten. In onze vorige woonomgeving hadden we vaak muziek aan om het verkeerslawaai en de alom aanwezige buren wat te overstemmen. Of eigenlijk te dimmen. Ik weet niet goed hoe ik dat moet zeggen. Hier is dat niet nodig en wij waren deze dingen volkomen vergeten. Nu staan ze er weer en heel heel af en toen zetten we ze aan. Eigenlijk vinden we de muziek van de vogels veel mooier. Er kunnen weer 45 foto's en 103 berichten verwijderd worden van mijn telefoon. Dat lucht op, haha. Tot de volgende keer! Dan trek ik ook de winnaar van de augustus give away. Je kunt dus nog meedoen. Scroll maar even wat posts terug, dan vind je hem wel.

2 opmerkingen:

  1. Heerlihk dorpsnieyws een mancave wie had daar vroeger van gehoord ik hoor het hier ooksteedsvaker voorbij komen weer een heerlijke post

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb weer met plezier meegelezen wat er in de dorpsapp aangeboden wordt. Leuk ! Jammer dat je de pb berichtjes niet kan volgen. Dat zijn juist de berichtjes waar je nieuwsgierig naar wordt. Ik denk dat je in jullie dorp toch nog wel eens hoort hoe iets is afgelopen.
    Groet Merel

    BeantwoordenVerwijderen