vrijdag 22 oktober 2021

Ansichtkaarten #8...

Wat is het toch leuk om zelf ansichtkaarten te maken. Het is een klein werkstukje en je hebt al snel een stapeltje klaar. Al jaren maak ik zelf ansichtkaarten. Toen we in de provinciestad hier niet ver vandaan woonden, hield ik zelfs speciale kaartverkoopdagen. Ik maakte dan heel veel ansichtkaarten die ik in hoesjes stak en vervolgens in kleine multomappen deed. Zo konden mensen makkelijk heen en weer bladeren zonder dat de kaarten vies werden. Als ze wat leuks zagen konden ze ze er uit halen.
Het was in de begintijd van het drie D kaarten maken. Eind jaren negentig was dat. Oeh, dat klinkt als in een vorig leven. En dat was het natuurlijk ook! Ik ben er mee gestopt toen we gingen verhuizen naar het westen. Ik denk met veel plezier terug aan de dagen van toen. Het was erg leuk wonen daar in die kleine stad.
nog even over die dagen...Eerst bepaalde ik een datum en nodigde dan mensen uit om te komen kijken. Op mijn fiets ging ik dan die uitnodigingen in de brievenbus stoppen bij die en gene. Dwars door de stad en door regen en wind. Op de dag zelf was het altijd weer spannend of er mensen zouden komen en wie dat dan zouden zijn. Het was ook zo leuk om te zien hoe en op welke manier men de kaarten uitzocht.
Er waren er die gewoon pakten wat ze leuk vonden en later bedachten aan wie ze het zouden sturen. Die hadden een doosje waar de kaarten ingingen en waaruit ze pakken konden. Er waren ook mensen die echt met een lijstje kwamen en gericht zochten of er iets geschikts bij was.
Eerst maakte ik kaarten die ik vervolgens sorteerde op soort. Dus een multomapje met kinderkaarten. Een met babykaarten, een met kaarten voor verjaardagen en voor kerst en oud en nieuw en zo. Later heb ik dat veranderd en alles door elkaar in de mapjes gedaan. Zo kwamen ze meer op iedeeën en zagen ze soms kaarten die ze anders niet gezien zouden hebben.
Na de verhuizing heb ik het kaartenmaken niet meer opgepakt. Het was een andere omgeving waar ik niemand kende. Een nieuw tijdperk. Mensen gingen e-mails versturen en nog weer later appen. Toch denk ik er over om nog eens zo'n dag te organiseren hier in het dorp. Er worden hier nog best veel kaarten verstuurd heb ik het idee. Ik zal eens navragen hier en daar of er belangstelling voor is. Wie weet...
Wat ik me ook afvraag.... zouden er nog van die kleine multomappen te koop zijn? Ik zie ze eigenlijk nooit meer. In de winkels zie ik eigenlijk alleen die van het A4 nog in de schappen. Weten jullie dat of ze er nog zijn? Ik hoor het graag. Ondertussen zagen jullie nog een groepje van vijf stuks ansichtkaarten die ik met veel plezier maakte. Heb het goed vandaag! Bedankt dat je hier weer kwam lezen.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb beloofd om te reageren de vorige keer, dus bij deze. Een beetje genant vind ik het nog wel hoor en helemaal de eerste die reageert. Vind je kaarten heel leuk, ik verstuur ook regelmatig kaarten. Het is toch leuk om een kaartje te krijgen. Ik ben er altijd blij mee.
    Groet, Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm die kleine mappen zie ik hier ook niet meer misschien eens googelen. Mooie kaarten ik heb het veel gedaan maar nu zijn het eigenlijk altijd fotokaarten en die neem ik dan mee naar de markten als ik er 1 heb. Beetje om de onkosten te bestrijden

    BeantwoordenVerwijderen