dinsdag 19 oktober 2021

De dorpsapp #13...

Hallo lieve mensen die hier komen lezen. Gezellig dat jullie er weer zijn. Vandaag doe ik mijn telefoon aan en kijken we samen op de dorpsapp. Er viel weer van alles te beleven en te zien. We gaan wel een stukje terug in de tijd (sorry mensen, ik moet vaker bloggen) en beginnen bij 26 juli. Midden in de vakantietijd van de reguliere krantenbezorgers wordt er enorm gemopperd over het niet of niet goed bezorgen van de krant. Een terugkerend item. We laten het voor wat het is. Iemand zoekt een goed huis voor vier witte geiten, geboren in 2014. Ze komen van de faculteit diergeneeskunde en gaan met pensioen. Omdat er gevraagd wordt prive te reageren weet ik niet of dat gelukt is. Ik scroll verder... er worden op deze app nogal eens berichtjes geplaatst die in een andere app thuishoren. Dat geeft vaak grappige reacties. Ik laat ze hier even gaan anders schiet het niet op en ik loop al zo achter, hihi. Er worden nieuwe mensen toegevoegd aan de app. Maar evenzoveel verlaten de groep vanwege het gezeur over de krantenbezorging.
Dan de eerste foto! Er is iemand die opruiming houdt en een mooie bureaulamp weggeeft aan wie hem wil hebben. Later volgen nog drie lampen van deze mevrouw. Ze krijgen supersnel een nieuwe bestemming. Deze van de foto zie ik regelmatig want die kwam hier vlakbij bij iemand in de woonkamer te staan. Ik rijd er regelmatig langs. Het staat supergezellig!
Gratis af te halen: een mooi grijs stoeltje. Alleen gebruikt voor decoratie. Nou, dat heeft geen minuut geduurd voor het weg was. Deze mensen woonden in een groot huis hier in het dorp. Ze hebben het te koop gezet maar die verkoop ging zo snel dat ze tijdelijke woonruimte zochten omdat hun zoontje het schooljaar nog moest afmaken. Gelukkig konden ze voor een half jaar in de pastorie wonen. Die stond nog te koop. Ze gingen van en groot huis naar een enorm huis en nu in de vakantie verhuizen naar een veel kleiner huis in een ander gedeelte van het land. Er worden veel spullen aangeboden. Dat is hier makkelijker dan het naar een kringloopwinkel te brengen. Dat is al snel een km of tien hier vandaan.
Iemand anders biedt heel veel pannen aan. Lieve help, dacht ik toen ik de foto zag. Zoveel heb ik er in mijn hele leven bij elkaar nog niet gehad. Geen probleem om er een nieuwe eigenaar voor te vinden. Er zijn veel mensen die kinderen hebben die op kamers gaan. Soms wordt er gezocht voor kleinkinderen op kamers. Maar ook zijn er mensen die zich het lot aantrekken van mensen die het even niet breed hebben of voor nieuwe Nederlanders waar een huis voor ingericht wordt. Kortom, er is altijd wel een bestemming te bedenken. Ook voor deze pannensets.
Er wordt een cursus mindfulness georganiseerd in het kerkje dat geen kerk meer is. De eerste keer was een groot succes dus een tweede dag zal ook snel vol zitten. Een mooi kledingrek vindt een nieuwe eigenaar. Binnen de minuut. Poeh! Twee nachtkastjes van iemand die kleiner gaat wonen en ze overheeft. Ook die verhuizen zeer snel. Het stel van het stoeltje hierboven verhuist daadwerkelijk naar een ander deel van het land en groet iedereen nog een laatste keer. Ze krijgen heel heel veel lieve wensen en dankjewel voor de gezelligheid terug! Wat een aardige mensen wonen hier toch! Ik scroll weer verder...en zie een kapstok. Die mag gratis mee. Hij ziet er nog prima uit en vindt al snel een nieuw huis.
Vrijwel alles wordt gratis weggegeven. Soms vragen mensen er een klein prijsje voor. Zoals voor deze klok. De eigenaar vraagt 15 euro. Hij is wel heel romantisch staat er bij. Nou, dat is mooi toch? ik zie dat het tijd is om te stoppen. Nee, niet op de klok. Ik kijk rechtsbovenaan in mijn scherm. Er liggen nog heel veel klussen op me te wachten en daar ga ik NU mee beginnen. Tot een volgende keer! Dagdag!

3 opmerkingen:

  1. heerlijk om zo elkaar te helpen hier in onze woonplaats is er een fb groep weggeef hoek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen wat de mensen opruimen. Helemaal fijn dat een ander er weer gelukkig van wordt. Vanmorgen even naar Putten in de kringloop naar binnen gelopen met de vraag of ze de fotolijst van mijn zoon wilde hebben. Zo'n lijst waar allerlei foto's aan elkaar een collage vormen. "Nou, nee!! Hoefde ze niet. Dus de kringloop is ook kritisch. Logisch want er zijn mensen genoeg die echt rotzooi brengenen de kringloop kost het geld om weer op te ruimen. Van de lijst stond ik eigenlijk wel te kijken, er staan daar spullen waarvan ik juist denk dat ik die gelijk had weggegooid. Zo zie je maar dat je het verkeerd kan inschatten. Is een buurtapp toch heel handig. Leuk dat je ons weer mee laat lezen.
    Groet Merel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier zijn de kringloopwinkels ook steeds kritischer bij de inname. Ze zien er soms zo netjes uit dat je je bijna in een gewone winkel waant :-)

      Verwijderen