zaterdag 28 juli 2018

Wat is wijsheid...

Vrijdag 27 juli 2018. Wat is wijsheid..... gaan of niet gaan? Elke vrijdag bezoeken we wat huizen om te zien of het wat voor ons is. Dat is een heel gebeuren want de man en ik denken daar verschillend over. Eerst wordt door mij een voorselectie gemaakt aan de hand van het lijstje met verlangens. Het is lastig om iets te vinden wat zo fijn zal wonen als het oude huis. Ik blijf het proberen. Als de selectie is gemaakt gaat fase twee in werking. De afspraak met de makelaar. Ik maak mijn wensen qua data bekend, de makelaar gaat daarmee naar de verkopende partij en uiteindelijk komt het tot een afspraak. 


Die wordt ook regelmatig weer veranderd. Meestal door de verkopende partij. In één geval zo vaak dat ik me afvroeg of ze wel wilden verkopen, maar goed. De afspraken staan soms al ruim vooraf ingepland. Zo ver vooruit dat je geen zicht hebt op het weer. En dat was vandaag ook het geval. De afspraak van 12.00 uur heb ik als eerste afgezegd. Dat was op al dinsdag. Er werd toen nog gesproken over een temperatuur van 35 graden. De tweede (15.00 uur) volgde de dag daarna. Maar de laatste.... die met zoveel moeite gemaakt was, heb ik toch maar door laten gaan. Om tien uur in de ochtend zou het misschien net nog gaan.


We reden om half negen weg met 23 graden. Het gaat nog prima dachten we maar onderweg zagen we de wijzer oplopen. Hoe verder we het land inreden hoe hoger het wijzertje van de temperatuur aangaf. 24, 25, 26, 27 en op de plaats van bestemming was het inmiddels al 28 graden. We keken eerst buiten en gingen daarna snel naar binnen. Wat zijn wij hier toch verwend met de zee zo om de hoek. Het was daar windstil.


We keken goed en nog eens beter. We zagen een huis waar we zeker we in potentie zouden kunnen wonen. Maar ik zag hoe het zou kunnen worden en de man zag hoe het nu was. Dat zag ik ook maar ik keek er doorheen zoals dat zo mooi heet. De man houdt niet van verbouwen en werklui. Er moet heel veel aan gedaan worden en dat moet door een aannemer. We rekenden uit hoeveel dat zou gaan kosten. Gezien de vraagprijs nu en wat wij willen betalen zit er nog en behoorlijk bedrag tussen. Teveel voor de verkopende partij ben ik bang. Jammer want het is een mooi plekje. Niet in de polder van mijn jeugd maar iets verderop. In de buurt zal ik maar zeggen. Wordt vervolgd.....

Wat is wijsheid schreef ik boven aan het bericht. Was het wijs om hier op de warmste dag van het jaar te gaan kijken? We reden terug met een temperatuurwijzer die inmiddels 33 graden aangaf. En het was nog maar 11 uur. Gelukkig deed de airco het nog. Op de terugweg scheen de zon vol in ons gezicht maar toch zakte de temperatuurwijzer een beetje. Hij bleef hangen op 30 graden.

Thuisgekomen deden we de voordeur open en wat denk je? We hadden zowaar de temperatuur van 23 graden gehaald in huis. Maar dat kwam vooral omdat ik vergeten was om de markiezen naar beneden te doen. Oh dear! :-)

Foto's zijn van mijn broertje. Hij was op vakantie in een warm land met veel water in de buurt. Net als zijn vader schreef hij dat het er goed toeven was. Maar wel warm ;-) (zie vorig blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten