woensdag 4 juli 2018

Bij de bakker op de boerderij...

Zaterdag 23 juni 2018. Vandaag waren we uitgenodigd bij bakker Jan en zijn lief. Zij waren 30 jaar getrouwd en nodigden 'alleen maar aardige' mensen uit om dat met hen te vieren. Hoe lief dat wij daar ook toe gerekend werden. Ik maakte een tasje met kleine cadeautjes om uit te pakken op een moment dat zij daar zin in hadden. Ik zag het al voor me. Die twee, samen in bed, the day after, kopje koffie erbij en een vers broodje natuurlijk en dan maar uitpakken. Doordat ik wat achterloop met schrijven hier weet ik dat dat ook echt het geval was. Sterker nog. Ze hebben de eerst alleen alle kaartjes gelezen en de cadeautjes weer teruggestopt. Sindsdien pakken ze elke dag na het avondeten een pakje uit. Hoe leuk is dat? Het was veel werk om alles te verzinnen, maken en in te pakken, maar voor zulke mensen heb ik dat graag over.


Het feest werd gevierd op de Bieslandhoeve waar bakker Jan zijn bakkerij heeft op het terrein van boer Jan. Alleen daarom had ik me er al op verheugd. Want een biologische (zeer aardige) bakker op een boerderij, koeien, een boerderijhond, lammetjes, kalfjes en wat paarden? Wie vindt dat nou niet leuk. Mijn polderhart ging open. Want oh oh wat kan ik toch een heimwee hebben. Ik ben wel uit de polder gehaald maar de polder zit nog altijd diep in mij. De beesten, het groen, de stilte, de weidsheid...... het warmde mijn hart helemaal op.


Het was gezellig. Er waren lekkere drankjes. Er was een BBQ met vlees van de hoeve zelf. Lekkere groente van de groenteboerin en bij het weggaan stopte bakker nog snel twee cranberry broodjes in mijn tas. Ah, zo lief van hem. Gisteren was de man voor een bijeenkomst op landgoed Marienwaerdt in Beesd (Betuwe) Bij het afscheid kreeg hij een potje aardbeienjam van de baron.


Zondagmorgen heb ik de broodjes in de oven even opgepiept (zoals dat officieel heet volgens mij) en ze met jam bestreken. Pas toen ik het potje wegzette zag ik wat er aan de achterkant geschreven stond. De bijeenkomst was georganiseerd door the perfect fit. En hoewel ik van die club niks afweet weet ik wel dat de jam van de baron erg lekker is en het brood van bakker Jan dus ook. Ik was erbij toen het 'geboren' werd. Maar daarover heb ik al eerder verteld hier. Ik vond brood en jam zeker een perfect fit. 

Ik hoop dat de bakker en zijn lief nog vele jaren gelukkig zullen zijn. Ik gun het ze van harte. Het is een mooi stel mensen. Het was een dag om in dankbaarheid op terug te kijken. En dat doe ik ook :-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten