vrijdag 6 juli 2018

Salade...

Donderdag 28 juni. Het is al weer even geleden dat ik hier een recept deelde. Nu de dagen weer warmer beginnen te worden, eet ik automatisch weer meer salades. Snel klaar, licht eten en als je het meteen op het bord klaarmaakt hoef je niet veel mee naar buiten te nemen om heerlijk te kunne genieten. Ik koos dit keer voor een salade van Jamie Oliver uit zijn laatste boek waarin hij kookt met 5 ingrediënten. Wittebonensalade met Tonijn voor 2 personen. In 15 minuten staat hij op tafel.

 Je hebt nodig:
- een halve rode ui
- 1 bleekselderijhart
- 1/2 bos verse bladpeterselie (15 gram)
- 330 gram limabonen uit een potje
- 220 tonijn in olie uit een potje (speciaalzaak of grotere supermarkt)

Bereidingswijze:

Pel de rode ui en snijd hem in zo dun mogelijke ringen. Vermeng de ringen met een halve eetlepel rodewijnazijn en een klein snufje zeezout. Maak het bleekselderij hart schoon en snijd het snijd het in dunne plakjes. Doe het daarna bij de uien. Snijd de peterseliesteeltjes fijn en strooi ze ook in de kom. Pluk de blaadjes van de peterselie en strooi ze erover. Giet de bonen af en spreid ze in een enkele laag over de bodem van een hete koekenpan met antiaanbaklaag. Sprenkel er 1 theelepel olijfolie over. Laat ze zachtjes bakken tot ze bruin zijn en bak dan ook de andere kant krokant. Sprenkel 1 eetlepel van de extra virgine olijfolie en rodewijnazijn over de salade. Laat de tonijn uitlekken, trek hem in vlokken doe die in een kom bij de uien, peterselie enz en hussel alles goed. Verdeel de gebakken bonen over de borden, schep de salade erop en strooi uit de hoogte nog wat zeezout en zwarte peper erover. Smakelijk!

Even een kleine aanvulling: ik heb gezocht naar lima bonen maar kon ze niet vinden. Ik gebruikte witte bonen en dat ging ook prima. De vis kwam niet uit een potje maar uit een blikje. En het bleekselderijhart werd gewoon een hele stengel. Jamie gaat er in het boek van uit dat je olie en rodewijnazijn, zout en peper standaard op voorraad hebt. Vandaar dat hij ze niet noemt bij de ingrediënten.

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijke salade zeg mmmmm....even een vraagje waarom krijg ik steeds 3of 4 posten tegelijk binnen van jou ?...lieve groetjes Ria x 💕

    BeantwoordenVerwijderen