dinsdag 24 juli 2018

Eten koken....

Zaterdag 21 juli 2018. Vandaag is het precies 9 maanden geleden dat ik geopereerd werd en wat is het dan fijn om te kunnen zeggen dat het goed gaat. Dat ik, na alle tegenslag, de stijgende lijn weer te pakken heb. Dat ik eigenlijk heel voorzichtig kan zeggen dat ik de oude weer ben. Hoewel ik me na al die jaren niet meer kan herinneren hoe dat ook al weer voelde, maar toch. Reumatoïde artritis zal ik de rest van mijn leven blijven houden maar de knietjes doen het weer aardig. So far so good.  We vierden het met koffie en lekkere koekjes. Voor ieder was er 1. Het moet niet te gek worden hoor :-))


Ik weet niet hoe het met jullie is maar ik heb met deze warme dagen niet veel zin om lang in de keuken te staan. Mijn moeder (de wijze vrouw) zei altijd dat we juist met het warme weer wel gewoon moesten eten. Ik denk dat ze gelijk had. Toch eet ik deze dagen niet het eten van toen. Ik maakte voor vandaag een improvisatie salade. Dus met dat wat ik in de koelkast en net daarbuiten vond. De koelkast was daarna bijna leeg en heb ik hem ook maar meteen een sopje gegeven. Ik was er toch in de buurt. En hygiene is een groot goed is een groot goed in deze barre tijden. Het pakte allemaal verrassend lekker uit en ik zal hem hier delen.  Hij is zo klaar. Wij aten hem lauwwarm. Toen we hem de tweede keer opschepten was hij helemaal afgekoeld en net zo lekker.



Je hebt nodig: appels (ik had er 2,5), een restje gerookte kipfilet (ik had nog wat met een soort van zoetzuur chili smaakje), een restje pasta (penne), een handje walnoten, een handje cranberry's, citroensap, roomkaas naturel, kaneel, wat zure room.

Kook de pasta beetgaar en laat het afkoelen. Snij de appels in blokjes en doe ze in een schaal, besprenkel met wat citroensap zodat ze niet bruin worden. Snij de kipfilet in blokjes. Doe de kipfilet bij de appels. Voeg de walnoten en de cranberry's toe samen met wat kaneel en oh ja, ik deed er ook nog wat nootmuskaat bij om een appeltaartsmaak te vermijden. Maak een dressing van de zure room en de roomkaas en voeg ook dat toe. Omscheppen en klaar. De pasta gaf ik apart maar je zou hem er prima door kunnen doen.

In plaats van zure room met roomkaas (naturel) zou je ook Griekse yoghurt kunnen nemen maar die was op en dit was er nog wel. Wat de appels betreft: ik had een Golden delicious en een Gala appel. Ik vermoed dat de halve appel die er nog lag een Granny was. Met elkaar smaakte het prima.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten