maandag 11 juni 2018

Frutselen, fröbelen en creatief zijn...

Vrijdag 25 mei. Ik moet een beetje grinniken nu ik de datum schrijf. Ik ben weer helemaal uit het lood met schrijven hier. Ach, het hoort inmiddels een beetje bij me. Het gaat allemaal met horten en stoten. Soms heb ik een schrijfdag, dan weer een tuindag, of een schoonmaakdag. Soms een bak- en kookdag. Er zijn dagen dat ik alleen maar de hort op wil om kringloopwinkels te bezoeken en zo meer.


Ik krijg het nog niet voor elkaar om een beetje van alles in een dag te doen. Dus een blog schrijven, wat in de tuin werken, het huis schoonmaken, koken en bakken, boodschappen in huis te halen en even langs een kringloop rijden. Ik ben er nog te langzaam voor. Het lopen is eigenlijk weer op orde qua techniek maar ik heb nog geen snelheid. Het is heel grappig als je ingehaald wordt door iemand van een oudere generatie. Ja ik zie er de humor wel van in en denk alleen maar.... wacht maar..... :-)


Een tijdje geleden zette ik zomaar en zonder verwachting e.e.a. op Marktplaats. Gewoon wat spulletjes uit mijn 'winkeltje.' Zoals ik zeg, zonder verwachting. Maar oh wonder.... het verkoopt leuk. Wie had dat gedacht? Ik zeker niet. Zo zie je maar. Als je geen verwachting hebt, valt het dus reuze mee. En als je verkoopt, kun je weer nieuw maken. En dat deed ik. Ik maakt een nieuwe serie enveloppen. Je kunt ze hier op de foto's zien. Zojuist heb ik ze op MP gezet.


Ik heb ze maar enveloppen handgemaakt genoemd en de site zelf laten kiezen in welke categorie ik ze wil verkopen. Dat is altijd een beetje lastig. Ik vind het sowieso lastig om mezelf aan te prijzen. Dat heeft vast met mijn opvoeding te maken. Jezelf (of wat je doet) aanprijzen was not done bij ons thuis. Het breekt me zoveel jaren later soms nog op.


Als mensen me vragen maar wat ik verkoop doe ik er altijd wat omslachtig over. Ik neem het niet al te serieus. En dat doen dan de mensen waar ik het aan vertel dan ook meestal niet. Ze noemen me dan creatief (oh gruwel, ik heb zo'n hekel aan dat woord), of vinden dat ik frutsel of fröbel. Volgens de man moet ik mezelf anders presenteren. Met meer zelfvertrouwen. Ik moet het niet groter maken dan het is maar ik moet de schijnwerper er anders opzetten volgens hem. Want hoe kunnen anderen me serieus nemen als ik dat zelf niet eens doe. Hij heeft gelijk. Ik ga oefenen maar ben bang dat het nooit echt mijn ding gaat worden ;-) Nou ja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten