donderdag 28 juni 2018

De notabelen...

Vrijdag 8 juni 2018. Ik probeer elke week een bezoek te brengen aan mijn vader. Ik vind het heerlijk om naar hem toe te gaan. We drinken koffie, babbelen wat over die en gene. Meestal in de categorie: weet je wie er ziek is of wie er overleden is of wie er gaat verhuizen? De nieuwtjes van het dorp waar ik al weer zo lang geleden wegging. Het is wel eens puzzelen wie mijn vader bedoelt maar we komen er altijd weer uit. Pa heeft ook altijd iets lekkers bij de koffie. Soms zelfs gaat hij speciaal naar de bakker. Meestal lunch ik niet voor ik naar hem toe ga ;-) 


Ik combineer de bezoekjes aan pa altijd met een ander bezoek. Terwijl hij nog ligt te slapen bezoek ik een kringloopwinkel, een vriendin van vroeger of een leuke winkel. Dit keer ging ik naar bij de Notabelen in Bleskensgraaf. Gevestigd in het oude gemeentehuis. Ik kon er voor de deur en gratis parkeren. Boven in het gebouw is een restaurant gevestigd en aan de achterkant een winkel van stichting Philadelphia (mensen met een verstandelijke beperking) Achter is een mooie werkplaats en voor een klein winkeltje waar kleine cadeaus verkocht worden.


Ik kocht er een paar pannenlappen. Natuurlijk kan ik die ook zelf maken maar ik vond deze zo aandoenlijk dat ik ze niet kon laten liggen. Ook kocht ik een pakje zakdoekjes met een gedichtje er op: Hatsjie, hatsjie, ik nies, en mijn neus is heel vies. Even wachten, snuiten, alle snottebellen buiten.

En ook kocht ik er een zakje hartjes met de zaadjes van vergeet-mij- nietjes daarin. Rank groen sprietje, bloemetjes lichtblauw, ik hou van jou..... vergeet- mij- nietje. Die ga ik aan een vriendin geven. Ze heeft het er moeilijk mee dat ik zo ver weg woon. Ze rijdt zelf geen auto en met het openbaar vervoer kun je hier bijna niet komen. Vergeet je me niet zegt ze elke keer als we elkaar weer zien? Och toch!

Wil je ook eens een bezoek brengen aan Bij de Notabelen? De winkel is geopend van maandag tm vrijdag van 8.30 uur- 16.30 uur. Kerkstraat 8 in Bleskensgraaf. Ze hebben ook en FB pagina zag ik. Dan kun je alvast eens wat rondkijken als je daar zin in hebt. Van harte aanbevolen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten