zaterdag 24 februari 2018

Wat zeggen de kaarten...

Maandag 5 februari. Elk jaar vind je in het laatste nummer van Flow een uitneembare kalender. De eerste heb ik niet meer maar de laatste vier heb ik bewaard. Ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om eens te zien wat er zoal gezegd werd op 5 februari. Kijken jullie even mee? 


Kalender 1 vertelt over het gemak van een foodbox van Hellofresh. Ik heb zelf nooit de behoefte gevoeld een abonnement op zoiets te nemen. En zeker nu, tijdens het revalideren, niet. Het is goed om veel buiten te zijn en te lopen. Elke dag dus verse groenten hier in huis. Recepten vind ik in kookboeken (die van Jamie bijvoorbeeld) of ik verzin zelf iets. Eén keer kon ik toch een pakket proberen. De overburen waren op vakantie en vergeten dat door te geven aan hellofresh. Het pakket werd bij ons bezorgd en na overleg met de buren door ons opengemaakt in ruil voor het verzorgen van de post en het bewateren van de planten. Het was leuk om te proberen maar daar stopte het voor mij :-)


Het tweede kaartje spreekt over een zachte winter. Als de winter zacht is beginnen de vogels al in februari te zingen. Ik hoorde ze inderdaad eerder deze maand. Mevrouw merel hield me zelfs gezelschap in de tuin toen ik het mos tussen de tegels vandaan aan het halen was. De boomklever, de winterkoning en de groenling heb ik misschien ook wel gehoord maar ik herken ze niet. Op het moment van schrijven is het bitterkoud buiten (ik loop een beetje achter met schrijven) en zijn er geen vogels te horen. Gelijk hebben ze :-)


Op het derde kaartje een mooie uitspraak van Dichter& Wetenschapper Leo Vroman. Ik lees hem graag. Hij heeft zoveel moois geschreven. Ontroerend was ook de documentaire die ooit over hem gemaakt is. Samen met zijn vrouw woonde hij in een (verzorging?) huis in Amerika. Zo lief voor elkaar en de mensen om hen heen. Hij zal nog wel ergens online terug te zien zijn. Hij zei op dit kaartje: Liefhebben en nieuwsgierig zijn; daartussen slaapt een zachte lijn. Mooi hè?


En dan alweer het laatste kaartje. Daarop een uitspraak van Jimi Hendrix. De man die zo fantastisch gitaar kon spelen. Destijds was ik nog te jong om zijn muziek op waarde te schatten  maar later heb ik die echt leren waarderen. Hij zegt: Muziek is een veilige manier om high te zijn. Die Jimi... Zelf houd ik erg van de muziek van de oude Bach. High word ik er niet van maar ik kan wel in een prettige mood komen van zijn muziek. Misschien is dat wel high in een light versie. Wie weet.


Zomaar wat kaartjes die ik ooit uit een tijdschrift scheurde. Ze liggen hier in mijn werkkamer op een stapeltje. Het was leuk er even een paar uit te lichten en er wat over na te denken. Fijne dag!

1 opmerking: