donderdag 3 juni 2021

24, 25, 26, 27, en 28 april...

Zaterdag 24 april. Soms moet ik even terug bladeren en heb ik geen idee wat er die dag gebeurde, maar daar heb ik vandaag bij het opschrijven van deze datum en dag heb ik daar geen enkele moeite mee. Want die dag vierde klein meisje haar verjaardag samen met haar overgrootvader. Hoe leuk is dat? Zij werd 8 en haar oude opa werd 87. Er werd een grote taart besteld met daarop een foto van hen samen. De kaarsjes bliezen ze samen uit en daarna sneden ze samen de taart aan. Oh en ze kregen ook nog eens hetzelfde cadeau. Een bon om samen pannenkoeken te gaan eten. Nou, dat viel al bijvoorbaat in de smaak. En ook kregen ze allebei knutselpapier. Mijn vader maakt tegenwoordig zelf kaarten. En dan niet van het eenvoudige knip en plakwerk zoals ik ze maak. Nee, voor hem geen plaatjes. Hij heeft alleen een soort van scalpel en maakt daar de meest wondere drieD kaarten mee. Kleine meid is dol op stickers en maakt daar leuke dingen van met het papier wat zij kreeg. Wonderlijk hoe die twee matchen. Hoe dingen dus generaties overstijgen. Ik hou daarvan. We maakten die dag heel wat kilometers. Eerst haalden we bij mijn broertje twee cavia's op (lievelingswens van klein meisje), daarna haalden we vader op, daarna door naar klein meisje en later omgekeerd. Er stond meer dan tweehonderd km op de teller. Maar wat was het een leuke dag!
Zondag was uitrustdag. We moesten even bijkomen van alle drukte van gisteren. Ik ontdekte de eerste blaadjes aan onze nieuwe bomen. De oude pruimenboom achterin de tuin staat vol in de bloesem en ik ging er even bij zitten om een en ander te bewonderen. Het zonnetje scheen en met een dik vest aan kon dat prima.
26 april was een dag zoals vele maandagen. Ik poetste het huis en begon op zolder. Stoffen, stofzuigen, wc schoonmaken, opruimen, bed verschonen en de trap eens goed poetsen. De zolderverdieping was klaar rond koffietijd. De man was ook thuis en we dronken samen koffie. Daarna door met de eerste verdieping. Weer een wc, de badkamer, de logeerkamer, de bibliotheek, de werkkamer van de man, daarna die van mij en de overloop met trap naar beneden. Beide trappen zijn wit geschilderd en dus uitermate besmettelijk. Daarna was het tijd om te lunchen. Zelfgebakken brood met een likje roomboter en zonder beleg. Beter wordt het niet zeggen wij hier altijd. Na de lunch verder met wc nummer drie, de hal (die zo groot is als een kamer), de woonkamer, de keuken, de bijkeuken en de garage die tevens mijn winkeltje is. Geluk dat ik nog niets aan de buitenruimten hoef te doen.Een volle dag dus en aan het eind deden mijn handen zeer van het uitwringen van de sopdoeken. Ooit als ik rijk word komt er iemand om me te helpen met schoonmaken want brr, ik heb er zo'n hekel aan. Het nieuws van de dag was de lintjes die werden uitgereikt. Steeds sta je er weer versteld van welke bekende Nederlanders zo'n onderscheiding krijgen. Mijn zwager kreeg er ooit ook een. Net als veel gewone Nederlanders had hij hem echt verdiend.
27 april. Voor de tweede keer koningsdag die niet gevierd werd. Vierden we vorig jaar nog woningsdag, dit jaar keken we naar een wat ongemakkelijke uitzending op tv. Tenminste, ik vond het ongemakkelijk. We aten wel een oranje tompouche bij de koffie natuurlijk. Gekocht bij de bakker uit het dorp aan de overkant van de rivier. We hingen voor het eerst sinds 20 jaar de vlag uit. Hier staat een flinke vlaggenmast en we bestelden een Nederlandse vlag (met oranje wimpel) bij de Dokkumer Vlaggencentrale. Dat deden we vorig jaar al, maar hij kwam pas op 7 mei aan. Wegens corona werd toen gezegd. Maar goed, na een jaar wachten mocht hij nu wapperen. Het weer was redelijk en terwijl de man een dutje deed, wandelde ik een rondje door het dorp. Op de rivierdijk was het bijna niet te doen door alle fietsers. Gelukkig kon ik snel een stoep af en een andere route kiezen. Schoonzusje en zwager waren ook aan het fietsen en kwamen gezellig koffiedrinken. En dat was zo'n beetje koningsdag 2021. Ik hoop heel erg dat we volgend jaar weer gezellig de kleedjes met spulletjes buiten kunnen leggen en wat rommelmarktjes kunnen bezoeken.
28 april was een beetje een lauwe dag zoals ze dat hier in de streek zeggen. Ik kwam slecht op gang en om een eind aan de landerigheid te maken, besloot ik maar eens een stevige wandeling te maken. Het was er prima weer voor. Ik ging wat verder dan de bedoeling was en eindigde met een grote blaar onder de linkervoet. Dat was wat minder maar wat wel weer heel erg leuk was, was dat ik kennis maakte met de mensen die vlakbij ons komen wonen. Niet zijn niet echt onze buren maar wonen wel in de buurt. Leuke mensen. Zij is hier in het dorp geboren en hij komt van een dorp hier verderop. We maakten een praatje en zij bleken mijn zusje en haar man te kennen. Grappig is dat toch.... als je heel vaak verhuist zoals wij, ken je altijd wel iemand die iemand kent en voor je het weet heb je een leuk gesprek. Ze nodigden mij uit om het huis in aanbouw te bekijken. Een lief schattig bijna poppehuisje. Zoals de nieuwe bewoonster zei: klaar en gepoetst in een uurtje en daarna leuke dingen doen, haha!
Donderdag 29 april was een dag om snel te vergeten. Regenbuien, koud, ongezellig, herfstachtig. Ik schreef er niet veel over in mijn journal/dagboek. Dus ja, hier dus ook niet veel te vertellen. Laat ik maar snel koffie gaan maken. De klok van de kerk in het midden van het dorp sloeg zojuist 10 uur. Tijd voor een bakkie. Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten