donderdag 20 mei 2021

De dorpsApp #2...

Het is druk op de dorpsApp en daarom weer genoeg berichtjes om uit te kiezen en met jullie te delen. Zo was er een bericht van vandalisme. Oeh, en dat hier in het rustige dorp. Wie zou het gedaan kunnen hebben? Tot op heden heeft de dader zich niet gemeld. Het lampje staat inmiddels weer overeind. Toen in de foto langs zag komen, dacht ik eerst dat het een groot ei of zo was. Ja echt! Niet alle foto's zijn even duidelijk!
Tafel met zes stoelen. Lekker groot. 1,80 meter en nog groter uit te schuiven. Om 14.59 uur werd het op de app gezet en 4 minuten later was hij weg. Je knippert twee keer met je ogen en hoppetaaaaah! Ik kan daar zo van genieten weten jullie dat? Ik sla nu even wat berichten over. Iemand wil medicijnen, er zijn diverse verkeerd bezorgde pakketjes terwijl mensen soms gewoon thuis zijn. Usual stuff zullen we maar zeggen. Ze komen altijd weer terecht die pakjes.
Kinderspullen komen ook veel langs. Zoals dit mooie ledikantje met matrasje. Je kunt hem gratis af komen halen. Is alleen gebruikt voor de kleinkinderen. Na twee minuten werd gemeld dat er een nieuwe eigenaar was. Zo snel kan ik amper typen, haha. Nu schiet me iets te binnen. Je ziet dit soort dingen dan langskomen op de app maar weet dan natuurlijk niet welke afspraken er vervolgens gemaakt worden over het afhalen en zo. Als het grotere dingen zijn, zie ik het soms life gebeuren. Dan zie ik, tijdens een wandeling, ineens een bank in een auto geladen worden en denk ik: hé, die zag ik net op de app. En ja, dan moet ik toch even grinniken. En probeer ik het gezicht van de nieuwe eigenaar goed in me op te nemen en bij de reactie op de app te voegen. Zo is dat weer een andere manier om iemand te leren kennen. Want dat is er door corona natuurlijk niet makkelijker op geworden. Maar zo kan het dus ook! Het is net een speurtocht op deze manier ;-)
ALs het weer mooier wordt, kijken mensen ook weer wat meer in de kast wat nog een ronde meekan of wat vervangen moet worden. Zo was dit Adidas hockeyrokje te klein geworden en werd al snel een nieuwe eigenaresse gevonden. Ik sla weer wat berichtjes over want het zijn er echt te veel om te delen. Gratis massage bij de plaatselijke masseuse, yogalessen voor buiten, iemand kreeg een NRC i.p.v. zijn vertrouwde Volkskrant enz enz.
Nog iemand die de kast opruimde. Deze jeansblauwe AllStars vonden binnen een paar minuten een nieuwe eigenaar. Ik kwam ze toevallig tegen op mijn laatste wandeling naar de brievenbus. Grappig is dat! Ze stonden erg leuk! Zomaar weer een greep uit het, ik zei het hierboven, grote aanbod. Het is een levendig gebeuren hier in het kleine dorp aan de rivier. En ondertussen wordt alles groener en groener buiten! Maar daarover later meer!

2 opmerkingen:

  1. ja wat leuk is dat hier hebben we op fb een weggeefhoek die draait gedurig ook overuren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De weggeefhoek ken ik nog uit mijn vorige woonplaats. Dat was inderdaad ook een leuk iets.

      Verwijderen