maandag 17 mei 2021

Toon...

Many moons ago schreef ik op mijn blog een jaar lang elke zondag een versje van Toon Hermans. Laatst had ik weer een van zijn boeken in handen en las ik er wat in en besloot er een met jullie te delen. Het komt uit het boek: Toon Hermans Groot versjesboek (verzamelbundel) Uitgegeven bij De Boekerij - Amsterdam in 1988 (!) De groten der aarde Ik kan maar niet geloven, dat ze zijn opgehouwen die grandioze levens van mannen en van vrouwen, die zoveel schoonheid schonken, een Rembrandt of van Gogh, Picasso, Klee, Bonnard, Gauguin, jawel ze leven nog en Bach, Chopin, Ravel of Strauss, ik hoor ze telkens weer, maar de groten uit de politiek, het spijt me wel, geacht publiek, ik hoor ze nergens meer. Zo'n simpel versje. Geschreven voor 1988 en hoe waar is het! Toon was toch een beetje tijdloos. IS tijdloos! En die suffe foto hierboven het verhaal? Dat is mijn nieuwste aanwinst in de tuin. Wacht maar af ;-)

2 opmerkingen:

  1. Nog even... Geen idee waarom mijn witregels verdwijnen en alles als één dikke plak tekst aan elkaar geklonterd verschijnt. Heel lastig lezen zo! Sorry! Het goede nieuws is dat ik wel weer op jullie berichtjes kan reageren. Hoera!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toon was een kunstenaar zelfs de jeugd hier kan hem goed waarderen dat zegt alweer genoeg . Zo waar. Ik kan het prima lezen ik krijhet er nog beroerder op als ik kopieer ennplak doe.
    Geen zorgen het leest goed zeker als de interesse eris

    BeantwoordenVerwijderen