zaterdag 15 mei 2021

De dorps-app #1...

Al vaker vertelde ik hier over het kleine dorp met zijn 660 inwoners. De helft autochtone fruitboeren en de rest van overal en nergens. Hadden we vroeger in onze vorige woonplaats een buurtapp waar we lid van waren, nu is de buurt ook meteen maar het dorp. Want ja, dat is wel zo makkelijk. Er komt van alles langs op die app en ik dacht dat het misschien wel eens leuk zou zijn daar wat aandacht aan te besteden. We gaan eens zien wat er zoal te bewonderen valt. Zo was er rond 15 april ineens de vraag of we een petitie tegen windmolens wilden tekenen. Het zou gaan om enorme windmolens in de provinciestad hier niet ver vandaan. Bij goed weer zouden wij ze hier in het dorp ook kunnen zien vanaf de dijk. Horizonvervuiling! Er kwamen veel reacties en er werd getekend. Niet veel later zei iemand ook nu al vanaf de dijk windmolens te kunnen zien. Een geheimzinnige boodschap maar al snel werd duidelijk waarom. Kijk maar hieronder. Iemand schilderde windmolens in een boom. Is het niet mooi? De foto's bij deze rubriek zijn gemaakt door degene die er melding van deed. Niet van mij dus. Waarvan akte! :-)
Op 25 april werd door een dorpsgenoot gevraagd om hout met gaten zodat ze daar glas in kan verwerken. Ze liet een voorbeeld zien van wat ze bedoelde en al na een paar minuten kwam er een antwoord met foto! Is dit goed? Zoek je zoiets? Ja, dat zocht ze. De afspraak werd gemaakt en het hout opgehaald. Ik ben benieuwd of het kunstwerk gelukt is. Ik zal er eens naar vragen.
Er wordt nogal eens verhuisd binnen het dorp en ook naar daarbuiten natuurlijk. Mensen veranderen hun interieur en zo komt het dat er nogal eens huisraad aangeboden wordt. Deze electrische sfeerhaard bijvoorbeeld. Gratis af te halen. Binnen 5(!)seconden was hij vergeven meldde de eigenaar. Jep, zo snel kan het gaan. Mooi hè?
Er is ook nogal eens wat kwijt en vooral kippen gaan aan de wandel. Zo ook deze dame. De foto is van ver genomen . Ze loopt in het midden van de foto. Die was ook gezellig op stap. Niet alleen is de eigenaar in een mum van tijd gevonden, ook allerlei wijze raad aangaande verdwenen kippen wordt gegeven en zorgen uitgesproken. Mevr 1 zegt: Mensen met kippen let op! Vannacht is een van onze drie Barnevelders (kippenras) verdwenen. De ren zat helemaal dicht met gaas, dus het kan geen vos geweest zijn. Reacties: Is het de bever misschien, zegt iemand dan? Er is net daarvoor een zwemmende bever gesignaleerd in de rivier. Nee, de bever is het niet. Die eet alleen planten zegt een ander. Dan is het er een op twee benen geweest, roept iemand anders.... Reactie daarop: een mevr zegt: jeetje, een kip koop je toch voor een paar euro. Waarom zou je hem jatten? Weer iemand anders meldt zich en zegt: Zouden er weer ratten zijn? Of een bunzing of hermelijn? Ook die komen hier voor. Dan meldt zich een ervaren kippenhouder die zegt: Wij hebben al 27 jaar kippen en er is er nog nooit een verdwenen. Soms komt er wel een extra kip aanvliegen in de zomer. Kortom.... het raadsel blijft voortduren. Maar nooit te beroerd om mee te denken meldt zich een nieuw idee. Iemand zegt: zou het een buizerd kunnen zijn? Vorig jaar heeft een buizerd een van onze kippen te grazen genomen. Ik heb hem op heterdaad betrapt. Hmm, ook nog een mogelijkheid. Zo gaat het nog een poos door. De berichten worden steeds lolliger. Ik besluit met het antwoord van de eigenaresse. Waar was de Barnevelder? Het bleek dat kip door een kleine opening achter in het leghok kon komen en daar haar ei kon leggen. Haar twee vriendinnen deden dat ook. Er lagen 19 eieren te wachten. Ze aten die dag cake! ;-) Of die daarna verdeeld werd onder de goede suggesties, dat vermeldt het verhaal niet.
Zaterdag 1 mei werd deze regenton aangeboden. In verband met een verhuizing voor 15 euro te koop! Dat is niet veel voor een mooie ton en 4 minuten later was er een nieuwe eigenaar gevonden. De mevrouw die de ton te koop aanbood heeft dezelfde voornaam als ik en daar is nogal eens verwarring over. Maar daarover later meer...
Zomaar een paar berichtjes. Als jullie het leuk vinden er meer te lezen en te zien, laat me dat maar weten, dan bewaar ik ze als ze langskomen. Dank voor je bezoek. Het was leuk je hier te zien. Tot de volgende keer maar weer.

4 opmerkingen:

  1. En wat een leuk bericht om te leze hier zijn ook veel buurtapps maar daar wil ik geen lid van zijn alleen maar gezeur. Nu weer een hele hetze over een stuk waar ze starters woningen willen gaan bouwen voorjongeren nee dat mag hier niet en daar niet. Ach ach de jongeren moeten toch ergens gaan beginnen en het moet betaalbaar zijn . Het is hier erg met de woningnood. Voor leuje berichten ben ik wel te vinden.
    Leuk blogje maar ja ik denk ook klein dorp ons kent ons

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier heel weinig negativiteit op de app. Ik zou er anders rap vanaf gaan. Dit weekend kwam er ook weer van alles langs.

      Verwijderen
  2. Leuke blog. In het magazine van het Parool staat zo'n apprubriek. Met de namen zwart gemaakt. Hilarisch vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Bertie. Dank voor je reactie. Hier leest niemand het Parool maar ik kan me zo voorstellen wat er in zal staan :-)

      Verwijderen