woensdag 16 juni 2021

Kringloopvondsten #1...

Nu zo langzaamaan alle winkels weer opengaan, worden de bezoekjes aan de kringloopwinkels ook weer wat frequenter. Zo af en toe probeer ik er weer eens een. Nog wel even rustig aan want hoewel mijn eerste vaccinatie op 11 mei was, krijg ik mijn tweede pas 3 augustus. Tot die tijd nog even voorzichtig. Op dat gebied is er voldoende trammelant geweest. Nog steeds ben ik elke dag moe en is er heel weinig energie. Het hoort erbij zeggen ze. Maar genoeg daarover. De kringloop...
Zo af en toe zal ik hier wat van mijn vondsten laten zien. Meestal zijn ze voor mezelf maar ook zeer regelmatig geef ik ze cadeau aan iemand. Soms ook verkoop ik ze al in mijn winkeltje voordat ik ze goed en wel uitgepakt heb. Ja echt! Dit vaasje bijvoorbeeld. Het staat nu te pronken bij goede vrienden op tafel. Met geurige Seringen erin. Vriend wil proberen om siroop van de seringen te maken. Ik ben benieuwd.
Je geld op de bank zetten is tegenwoordig niet echt rendabel. Dus belegde ik mijn geld in huizen. Een hele straat nog wel. Geen idee wat ik er mee wil maar ze zijn gewoon grappig. Ze stonden eerst in het raam, later op de piano en nu staat het gedeelte wat ik nog heb ( er ging al een en ander richting de winkel) in het keukenraam.
Ook kocht ik een merkwaardig glaasje. Het lijkt wel uit drie gedeelten te bestaan. En het past ook niet allemaal precies bij elkaar. Maar dat is dan juist wat mij aantrekt. Het ongewone, het afwijkende. Waar zou het voor gebruikt zijn? Geen idee. Wie het weet mag het zeggen.
Toen in deze CD labels zag liggen, ging ik spontaan terug in de tijd. Naar de jaren rond de eeuwwisseling toen het nog heel gewoon was om CD's te branden. Nu draai ik eigenlijk nooit meer CD's. Jullie? Er staat nog een verhuisdoos vol op zolder. Na anderhalf jaar moeten ze uit worden gezocht. Wat er met de etiketten gaat gebeuren zullen we vanzelf zien. Ze komen vast nog een keer van pas bij een of ander project.
Het fijne van snuffelen in een kringloopwinkel is dat je soms wat vindt, maar soms ook niet. Dit keer was het raak. Een gloednieuw stencil voor maar 1 euro. Het gaat gebruikt worden bij het maken van mijn nieuwe journal. Soms zijn de pagina's erg wit en kun je met een stencil en wat inkt een heel licht patroon aanbrengen. We gaan het zien. Vijf nieuwe dingen werden gekocht. Dat betekende ook vijf dingen inleveren bij de kringloopwinkel want anders wordt het hier te vol. Vijf grote bloempotten mochten weg. Ze waren er blij mee! Zo houden we de kring in stand. Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten