donderdag 17 juni 2021

De dorps-App #3...

De buurtApp is hier tevens de dorpsApp. Er wonen hier zo weinig mensen dat dat prima gaat. Het is een levendig gebeuren en er valt veel te genieten en er is vrijwel nooit gezeur over dingen. Zo fijn! Ik heb weer wat leuke berichtjes bewaard om met jullie te delen. Zo bood iemand zijn mooie sloep aan. Ze hebben geen tijd meer om er mee te varen en het ding lag te verpieteren in de rivier. Hoe het afgelopen is weet ik niet want de reacties gingen via PB. Wat een mooi ding hè? Dit was een berichtje van 26 april, dus dat zal wel goed afgelopen zijn.
De dag daarna was het Koningsdag en werd de vlag van het dorpshuis gehesen. Voor iedereen was er een uitnodiging om op zeer ruime afstand van elkaar het Wilhelmus te zingen buiten. De kleedjesmarkt ging niet door, maar dat wil niet zeggen dat er niks verkocht werd. Het kleedje werd gewoon bij de mensen thuis neergelegd en de spulletjes daar verhandeld.
Er waren wat berichten over het opstarten van cursussen. Samenwerkingen van verschillende dorpsgenoten. Er zijn hier aardig wat creatieve types en het is heel fijn om te zien hoe soms dingen via de app tot stand komen. Dit keer ging het over een retraite van een dag in een kerk. Heerlijk zakken in de stilte en thuiskomen bij jezelf. Dat klinkt goed zeg! We kregen bericht van de regering dat onder voorwaarden de terassen weer openmogen. Een dorpsgenoot liet zijn terras zien. Precies om twaalf uur was hij klaar!
20 april zwom er ineens in alle vroegte een bever in de kleine rivier. Een dorpsgenoot maakte er een filmpje van. Het zag er heel zen uit. Voor als je rugklachten hebt, kun je een backstretcher gebruiken. Ik had er nog nooit van gehoord, laat staan een gezien maar hij werd aangeboden door een dorpsgenote die gaat verhuizen. Van 130 euro nu voor 15 euro. Hij was binnen vijf minuten verkocht! Het gaat soms heel snel.
Als laatste laat ik jullie een kleurrijk schilderij zien. 140 x 70 cm. Je mocht hem gratis komen afhalen en dat gebeurde na een reactie 1(!) minuut nadat het bericht geplaatst werd. Het gaat soms heel heel snel :-) Er waren nog wat kippen kwijt. Sommigen dachten dat de bever ze te pakken had genomen, maar ze bleken gewoon door een klein gaatje gekropen te zijn. Ergens anders kwam weer een hele lieve poes op visite. Hij wilde niet meer weg en via de app was de eigenaar snel achterhaald. Iemand anders verkocht een hele mooie regenton voor 15 euro en zo gaat het maar door. Never a dull moment. Als je vanuit huis werkt is het soms een leuke onderbreking en moet je zo hier en daar wat glimlachen als de berichtjes langskomen.
Zoals het verhaal van de kippen. Ik zal het even verder en wat meer precies vertellen. De kippen verdwenen en er werd gedacht aan de bever. Iemand zei dat bevers geen vlees eten. Nou, daar kwamen weer allerlei reacties op. Vegetarisch of Veganistisch. Iemand deelde een lekker recept. Veganistisch. Er werd gedacht aan ratten of bunzings. Maar de kippen kropen door een kleine opening achter in het leghok, Er kwamen 19 eieren te voorschijn, door drie kippen gelegd, Eind goed, al goed! De eigenaresse ging maar veel cake bakken, haha. Goed, ik ga stoppen want lunchen. Tot de volgende keer.

1 opmerking: