woensdag 9 juni 2021

April journal dag 28 tm 30...

Zullen we voor een laatste keer bladeren in mijn April journal/dagboek en het dan sluiten? We waren gebleven bij 28 april. De dag na Koningsdag. Ik noem het in mijn dagboek een beetje een lauwe dag want er gebeurde niet veel. Er was wel een aardige ontmoeting aan het einde van de dag. Na mijn wandeling liep ik nog even naar de bank aan de dijk. Het is altijd zo fijn om even naar de rivier te kijken en wat te mijmeren. Na een poosje zitten, liep ik terug naar huis. Bij het huis wat gebouwd wordt, hier vlakbij, liepen mensen. Het bleken de nieuwe buren te zijn. Ze wonen al in het dorp maar komen binnenkort vlakbij ons wonen. Na de kennismaking volgde een spontane rondleiding. Leuke mensen!
Donderdag 29 april. Nou dat was nog minder dan de dag er voor. Ik had volgens mij geen goede zin want ik heb bijna niks opgeschreven. Alleen dat ik die dag een paar keer flink natgeregend was. Nou ja, dat is niet echt interessant. Laten we daarom maar snel doorgaan naar de laatste dag van deze maand. Als ik aan 30 april denk, denk ik nog steeds aan Koninginnedag. Hebben jullie dat ook? Hoe zou dat in 1948 geweest zijn. Moesten de mensen toen ook zo lang wennen aan de nieuwe datum? Ik zal het mijn vader eens vragen.
Vrijdag 30 april. Het was een regenachtige dag. Later begon de zon wat door te komen. Er was een bezoek aan een kringloopwinkel met een aardig resultaat. Leuke dingen gevonden. Het is misschien een aardig idee om daar later eens wat van te laten zien. Ik ging meteen even naar de Hema en de markt want die zijn op loopafstand van de kringloop. Nu ik niet meer in de buurt van winkels woon heb ik altijd een 'lijstje' van te kopen dingen in mijn tas. En als ik dan ergens ben, probeer ik daar wat van af te strepen.
En toen was het lege boekje vol. Aan het begin van de maand nog mooi dun en onbeschreven. Aan het begin denk ik dan altijd... wat zal de maand ons weer brengen? Nu aan het eind is het vol en is weer een stukje geschiedenis geschreven. De voorkant was nog een beetje kaal en ook wilde ik de draad waar het boekje genaaid is wat versieren
Wat snuffelen in het bakje met uitgeknipte plaatjes leverde een leuk voorkantje op. Kleindochtertje leende me wat van haar kralen. Ze kon wel wat missen, zei ze. Grappig dat dit dus mijn eigen kralen zijn die ik eerder aan haar gaf. Zo gaat een en ander vaak heen en weer tussen onze huizen.
De kralen werden er aan bevestigd en toen was het echt echt klaar. Het boekje staat inmiddels bij de anderen in de boekenkast. Regelmatig pak ik ze nog even terug als ik iets op moet zoeken. Want ik schrijf er natuurlijk veel meer in, dan ik hier laat weten. Het komt vaak van pas. Maar voor nu is het klaar! Lief dat je weer even kwam lezen. Laat gerust een reactie achter hier, zodat ik ook eens een bezoekje aan jouw blog kan brengen. Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten