maandag 28 juni 2021

De dorpsApp #4...

Zo daar ben ik weer. Terug van een wandeling door het dorp. Ik zit hier in mijn werkkamer, raam open, de vogels fluiten dat het een lieve lust is. Een kop geurige koffie staat naast me en de laptop is opengeklapt voor het schrijven van een blogje. Het laatste stukje van mijn wandeling liep ik door het dorp en ik dacht dat het daarom misschien wel een leuk idee zou zijn om weer wat nieuws van de dorpsapp te delen met jullie.
Allereerst dit schattige hondje! Het bleek een logeerhondje te zijn die onder het hek doorgekropen was en gezellig aan het wandelen was gegaan. Via deze foto was hij snel gevonden en weer herenigd met zijn oppas.
En dan deze knuffel. Gevonden in de speeltuin. Eerst werd gevraagd of hij nog leefde, hihi. Er werden wat suggesties gedaan van potentiële eigenaren maar uiteindelijk bleek het te gaan om een knuffel van een kindje wat op visite was geweest bij mensen hier in het dorp. Ontroostbaar was ze naar huis gegaan met haar ouders. Nergens was de knuffel te vinden geweest. Ze waren halverwege toen het beest in de speeltuin gevonden werd. Hoera! Kindje weer helemaal gelukkig.
Regelmatig wordt er huisraad aangeboden via de app. Zo ook dit groene kinderstoeltje. Het vond supersnel een nieuwe eigenaar. Leuk!
Hier en daar stonden auto's verkeerd geparkeerd. Het is een terugkerend issue hier in het dorp. Meestal zijn het fietsers die vanuit het dorp opstappen en dan heb je soms de pech dat je een flink poosje je pad niet af kunt. Ook was er een plantjesmarkt. Om de kas van de fanfare vereniging te spekken. Helaas al heel snel uitverkocht! Jammer. Maar wel fijn voor de club.
Als laatste laat ik een trampoline zien. Hij zag er nog mooi uit en mocht voor een heel klein prijsje opgehaald worden. Binnen een uur stonden er andere kindjes op te springen. Zo snel kan het gaan in zo'n klein dorp als dit. Als er weer wat leuks langskomt zal ik het bewaren om aan jullie te laten zien, oké? Voor nu is het genoeg! De koffie is op. De laptop gaat dicht en ik ga naar de tuin om er flink wat onkruid weg te halen. Tot later! Dagdag!

3 opmerkingen:

  1. Leuk je plaatselijk nieuws, maar van die geparkeerde auto’s vind ik het opmerkelijkst. Hoe haalt men het in zijn hoofd om zó te parkeren dat anderen niet van hun pad af kunnen, ongelooflijk ! En dan zelf lekker gaan fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat vond ik in het begin ook heel raar. Maar nu ben ik er een beetje aan gewend en om eerlijk te zeggen is het soms wel apart hoe mensen bij terugkomst van de fietstocht reageren. Het is echt niet altijd met excuses helaas.

      Verwijderen
  2. Zeker heel leuk om te lezen mooie berichten fijn als zoiets kan . Zou hier onmogelijk zijn. Mooi plekje woon je dat kan niet anders !!

    BeantwoordenVerwijderen