vrijdag 18 juni 2021

Glue book #39 tm 43...

Er is niet veel gelegenheid om in het glue book te werken dezer dagen. Er is veel werk in de tuin en de rest van de buitenruimte en er zijn gelukkig ook weer wat meer klanten in het winkeltje. Meest toeristen die hier in de buurt recreëren. Mensen uit het dorp komen meestal na het sturen van een app of ik thuis ben. Maar overall is er niet veel tijd over om knippen en plakken voor het plezier. Of nee, dat zeg ik ook weer niet goed nu want alles wat ik maak voor de winkel doe ik met heel veel plezier. Nou ja, jullie begrijpen me vast wel. In ieder geval kan ik jullie nu weer een paar pagina's laten zien.
Bij pagina 39 valt vooral de tekst op. De rest is wat op de achtergrond gehouden. Tekst: Lach, ontspan, heb lief, kijk met aandacht, zing onder de douche, maak jezelf mooi, vertrouw op anderen, luister naar de stilte, bekijk een fotoalbum, vraag hulp, verspil wat tijd, lees een boek, accepteer een compliment, zoek de ster. Mooi toch? Misschien moet ik er zelf ook eens opvolging aan geven. Welke van de dingen op het lijstje spreekt jullie het meest aan? Ik twijfel tussen: luister naar de stilte en lees een boek.
Pagina 40. Hier had ik even zin in. Een zo bont mogelijke collage maken zonder dat het hysterisch wordt. Rondje van de zaak... wie weet hoe lang dat nog gaat duren. Smile like a Banana is denk ik eerder aan de beurt.
Pagina 41. Rood was altijd mijn lievelingskleur. Langzaamaan is dat aan het veranderen in groen. Eigenlijk sinds ik hier woon. De quote van deze dag is van Abraham Lincoln de 16e president van de Verenigde Staten (1809- 1865) Hij zegt hier: het is niet het aantal levensjaren dat telt, maar het leven in de jaren die je hebt.
Pagina 42 en 43 in één foto want ze willen niet apart laden. Links een beetje Oosterse sfeer en rechts een beetje jaren vijftig sfeer. Het mannetje, de reclame, het lucifersmerkje, de kleuren doen heel erg aan die tijd denken. Begin jaren 80 en daarvoor zag je veel bruin, daarna werd alles blauw in huis. Daarna kregen we de oudroze periode en daarna het onbewerkt hout. Wit en ecru kwamen daarna. Nu volg ik het eigenlijk niet meer. Is het nu grijs met zwart? Ik zou eens naar mijn zusje moeten gaan, die volgt dat allemaal op de voet. Goed, dit was het voor nu. Misschien tot een volgende keer?

1 opmerking: