zaterdag 1 december 2018

De kringloopwinkel...

Dinsdag 20 november 2018. Je hebt kringloopwinkels en kringloopwinkels, dat zullen jullie met me eens zijn. De een trekt meer aan dan de ander. Kringloopwinkels zijn meestal een afspiegeling van de buurt waar je ze kunt vinden. Zo zijn de kringloopwinkels hier waar ik nu woon altijd netjes en ordelijk. Er zijn er die zo netjes zijn dat je bij de voordeur al kunt zien of er iets van je gading te vinden is en geen moment het gevoel hebt dat je in een kringloopwinkel loopt. In de grote stad hier vlakbij is de sfeer weer heel anders. Daar is het vaak wat rommeliger. Ik persoonlijk vind dat niet ongemakkelijk. Als je dan iets naar je zin vindt, kan dat soms echt een ontdekking zijn :-)


De man van mijn vriendin werkt sinds zijn 'pensionering' bij de kringloopwinkel in hun dorp. En net als bij andere kringloopwinkels hebben ze daar ook een speciale ruimte voor de opslag van de kerstspullen. Het hele jaar worden dozen gevuld met wat ze krijgen aangeboden en aan het eind van het jaar komt alles bij elkaar. Dan wordt de benedenverdieping ingericht en wordt er een speciale kerstverkoop gehouden. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. Dit keer was dat het Ronald McDonald huis in Rotterdam. Bij het Sofia kinderziekenhuis. Opbrengst: € 11.200,00 Is dat niet geweldig?



Vorig jaar vroeg mijn vriendin al of ik kwam kijken maar toen kon ik nog niet zo ver autorijden. En al helemaal niet een trap aflopen en dat moet je daar toch echt doen. Een behoorlijk grote trap zelfs. Het was er dus niet van gekomen. En ook dit jaar kon ik niet meteen de eerste dag er naartoe gaan want we pasten op de meisjes. Daarna keken we eerst nog naar de aankomst van Sinterklaas en gingen ik pas laat op pad. De show zou om 4 uur afgelopen zijn en ik was er rond twee uur. Ik zeg deze tijden er even bij want dat was ook de tijd dat ik de foto's maakte.


Er was al ontzettend veel verkocht volgens de man van de vriendin maar dat was niet te zien. Natuurlijk waren er lege ruimtes maar er liepen constant twee dames die bezig waren de 'gaten' op te vullen en te re-stylen. Zo bleef het mooi en aantrekkelijk er rond te lopen. Echt, je had geen moment het gevoel dat je in een kringloopwinkel liep. Het zag er allemaal zo mooi en netjes uit.


Natuurlijk vond ik een en ander om mee naar huis te nemen maar dat was te overzien. Ik mocht mee om een kop koffie te drinken in de ruimte waar je anders niet mag komen. De plaats waar de spullen binnengebracht werden. Wat een feestje was dat! Ik heb er mijn ogen uitgekeken. De koffie was erg lekker en ik kreeg er zelfs een plak cake bij. Natuurlijk heb ik het eindbedrag bij de kassa naar boven afgerond.


Het was een bezoek met een gouden randje. Normaal gesproken heb ik niet zoveel met bezoeken aan kerstmarkten en al helemaal niet aan de kerstmarkt in de kringloop maar dit was dan toch een erg leuke uitzondering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten